Vă prezentăm rețeta de risotto cu piept de rață. Aceasta e cu adevărat delicioasă, iar gustul special al cărnii de rață e perfect pus în valoare de risotto. Pentru a obține un adevărat orez delicios, aveți nevoie de puțină supă de pui. Sau, de ce nu, de rață.
Rețetă de risotto cu piept de rață – Ingrediente
200 gr orez
1 legătură de ceapă verde
1 cățel de usturoi
50 gr unt
50 gr parmezan
supă de pui
1 linguriță zahăr brun
20 ml apă de flori de portocal
30 ml suc de rodie
sare și piper
puțin unt
sare și piper
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea pieptului de rață care se crestează pe partea cu piele și se așază cu această parte într-o tigaie rece, fără grăsime. Se rumenește pentru 2-3 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai rumenește pentru 1-2 minute. Se scoate și se păstrează la cald. în locul lui se adaugă ceapa și usturoiul, tocate și un cub mic de unt. Se amestecă bine până se pătrund ușor, se adaugă zahărul, apoi apa de portocal și sucul de rodie.
Pieptul de rață se feliază și se adaugă în acest sos. Se mai lasă pe foc 2-3 minute pentru a se întrepătrunde gusturile.
Între timp se fierbe și orezul în supă de pui. la rețetele de risotto nu se respectă proporția de 3:1 apă/orez, după cum ne povestește chef nicolai. Supa de pui se adaugă treptat peste orez, pentru a-i conferi cremozitatea optimă. la final, se adaugă puțin unt și parmezan răzuit. În timpul servirii se adaugă și frunze de busuioc, proaspete.
Sursa: a1.ro
Foto: pinterest.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook