Piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza

Piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza
În ediția din 16 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii a preparat o rețetă de piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan pe care a denumit-o „Croque de rață cu chipsuri de păstârnac”.

Din câteva ingrediente mai speciale, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat în ediția din 16 decembrie 2021, a matinalului, o rețetă cu decor de sărbătoare.Este vorba de o rețetă de piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan, prezentată pe un pat din mascarpone cu mere, cașcaval afumat, jumări de bacon, alune caju și zmeură.

Chiar dacă sună complicat, este o rețetă pe care o puteți prepara și voi pentru o masă festivă, sau pentru o masă delicioasă de weekend.

Piept de rață cu chipsuri de păstârnac și parmezan – Ingrediente

2 buc. piept de rață cu piele

sare și piper

ulei

200 gr bacon afumat

250 gr mascarpone

100 gr cașcaval afumat

50 gr alune caju

100 gr zmeură

2-3 mere

2 rădăcini de păstârnac

200 gr parmezan răzuit

1-2 linguri de făină

Mod de preparare

Pentru că rețeta lui Vlăduț este compusă din mai multe elemente, se începe prepararea pieptului de rață, care este piesa principală a rețetei. Bucățile din piept de rață se prepară în modul clasic, mai întâi pe partea cu piele, ușor crestată și așezate în tigaia rece. Apoi se întorc, se mai adaugă puțin ulei dacă nu lasă suficientă grăsime, dar și baconul afumat tăiat în bucăți mici pentru a oferi pieptului de rață un gust ușor afumat. Se rumenesc bine pe toate părțile și se condimentează cu sare și piper.

Apoi se continuă prepararea la cuptor atât cât să rămână roze în interior. Între timp, bucățile de bacon se mai amestecă în tigaie până se transformă în jumări și se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de grăsime.

Chipsuri de parmezan și de păstârnac

Pentru a prepara chipsuri de parmezan sub formă de brăduți se amestecă parmezanul răzuit cu făina și se modelează într-o tavă, pe hârtie de copt sunb formă de brăduți aplatizați. Se pune tava cu brăduții de parmezan la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 8-10 minute, atât cât să se rumenească ușor pe margini și să devină crocanți.

Pentru a prepara chipsuri de păstârnac se curăță păstârnacul și se feliază în rondele subțiri. În tigaia în care s-a rumenit pieptul de rață se mai adaugă ulei și se prăjesc rondelele de păstârnac până sdevin aurii. Se presează în interiorul uleiului cu o spatulă pentru a se rumeni uniform, apoi se scot și acestea pe prosoape de hârtie.

Crema de mascarpone cu fructe

Se curăță merele și se toacă în cuburi mici, iar alunele caju se toacă la cuțit în bucăți mai mici. Se amestecă într-un bol mascarponele cu cuburile de mere, alunele caju și jumările de bacon și se adaugă câteva bucăți de zmeură pentru a da culoare și savoare fructată cremei. Cu această cremă se tartinează felii de pâine prăjită care vor folosi drept suport pentru restul preparatelor.

Sursa: Chefi la cuțite