Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie

Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie
Roxana Vasile, o concurentă de 28 de ani, s-a prezentat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă delicioasă, dar și cu o poveste de viață impresionantă.

Preparat cum trebuie, pieptul de rață este o adevărată delicatesă culinară, iar asezonat cu o garnitură potrivită, deliciu va fi maxim, așa cum a fost și Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie, prezentată în cadrul emisiunii culinare „Chefi la cuțite”.

Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie – Ingrediente

1 kg piept de rață cu piele

1 kg dovleac portocaliu (butternut scoash)

800 gr kale

2 mere verzi (granny smith)

1 lămâie

10 gr sare

10 gr piper

100 gr unt 80% grăsime

200 ml ulei floarea soarelui

200 gr cireșe fresh

200 gr amidon de porumb

100 ml coniac

500 ml vin roșu tip merlot

Mod de preparare

Pieptul de rață, porționat în patru bucăți, se crestează pe partea cu piele, dar fără a-l străpunge până la carne. Se condimentează cu sare și piper, se trage la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, pentru 2-3 minute, apoi și pe cealaltă parte pentru alte 2 minute. Se stinge focul, se acoperă pieptul de pui cu un capac și se lasă la odihnit câteva minute. Se continuă prepararea lui la cuptor.

Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie în cuburi și se dă la cuptor, la temperatiură mare, pentru 3 minute. Varza kale se trage la tigaie în unt și se asezonează cu sare și piper. Cireșele după ce li se îndepărtează sâmburii se pun în coniac pentru 15 minute. Merele se decojesc, se taie în cuburi și se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se trag la tigaie și se transformă în piure. Din vin se prepară o reducție cu care se va glazura pieptul de rață, după ce va fi scos de la cuptor. Toate aceste preparate, combinate în aceeași farfurie, alături de pieptul de rață, vor răsfăța pe deplin papilele degustătorilor.

Sursa: Chefi la cuțite