Salata cu piept de curcan este bună în perioada când vreți să ”o lăsați mai moale” cu grăsimile și mâncărurile cu sosuri prăjite.

Salată cu piept de curcan. Rețetă simplă

Salata cu piept de curcan se face ușor, în maximum 10 minute. Are multe legume, pline de vitamine.

Ingrediente

  • 1 piept de curcan dezosat
  • 1 lingură de muştar
  • 1 lingură unt moale
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 bucată ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • Sare
  • Piper.

Pentru salată

  • 1 salată verde creaţă
  • 200 g baby spanac
  • 200 g rucola
  • 500 g ridichi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare
  • 1 lingură zeamă lămâie

Pentru sos

  • 1 lingură miele
  • 2 linguri muştar
  • 1 linguriţă muştar boabe
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline.

Mod de preparare

  • Pieptul de curcan îl ungi cu unt şi muştar şi-l laşi la marinat 2 ore, la frigider. După aceea îl pui la fiert cu legumele curăţate, sare şi piper, după gust. Îl laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie.
  • Speli frunzele de salată şi de spanac şi le usuci pe un prosop de hârtie. Tai ridichile rondele şi le amesteci cu celelalte verdeţuri.
  • Adaugi uleiul de măsline, zeama de lămâie şi sare, după gust. Amesteci bine salata.
  • Pentru sos, combini muştarul cu mierea.
  • Adaugi zeama de lămâie, uleiul de măsline şi amesteci bine.
  • La final, pui muştarul boabe. Serveşti pieptul de curcan feliat, cu sos de muştar, împreună cu salata proaspătă de verdeţuri.

Mici sârbești cu sos de ardei grași. Rețetă tradițională

Ceafă la cuptor cu glazură dulce – picantă și garnitură de bulgur cu quinoa

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp