Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de supă cremă de cartofi cu praz

Rețetă de supă cremă de cartofi cu praz
Chef Nicolai Tand a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani mai multe rețete de preparate culinare, printre care și această delicioasă rețetă de Supă cremă de cartof

Este chiar binevenită o astfel de rețetă de supă cremă de cartofi cu praz, după o perioadă de vacanță în care ne-am răsfățat cu preparate din carne mai greoaie și mai puțin sănătoase. Nu necesită multe ingrediente, este gustoasă, este cremoasă, iar dacă ținem cont de ideile și sfaturile lui Chef Nicolai Tand, deliciul va fi maxim.

Ingrediente pentru Supă cremă de cartofi cu praz

500 gr cartofi, 500 gr praz, 1 ceapă, 1 legătură ceapă verde, ulei de măsline, unt, sare și piper, smântână lichidă, usturoi

Pentru sosul de mărar: 2 legături mărar verde, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 linguri supă

Pentru decor: cartofi răzuiți pentru chipsuri, tăiței de orez

Mod de preparare pentru Supă cremă de cartofi cu praz

Chef Nicolai Tand are un mod specific de a prepara atât supa cremă cât și elementele pe care le adaugă în timpul servirii. De exemplu, majoritatea am fi tentați să adăugăm mărar în supă, spre final. Mărarul merge de minune cu cartofii, dar dintre verdețuri, este cel mai puțin agreat. Dar pentru a profita, totuși de aroma lui plăcută, Nicolai a recurs la o modalitate mai aparte de a-l adăuga.

Preparare supa cremă. Se curăță cartofii, ceapa, usturoiul și se toacă în bucăți mai mici. Prazul se taie în rondele. Toate aceste ingrediente se trag, mai întâi la tigaie, în puțin unt cu ulei de măsline. După ce își întrepătrund bine gusturile, se adaugă apă fierbinte peste aceste ingrediente.

La final, când sunt toate bine fierte, se scurge din supă, se adaugă smântână lichidă și se procesează cu ajutorul blenderului pentru a le transforma în pastă. Se mai dă supa cremă într-un clocot sau două, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.

Preparate sos de mărar și elemente de decor. Mărarul verde se spală, se toacă foarte mărunt și se pune la infuzat în ulei încins. Se adaugă și un polonic din supa fierbinte și se lasă mărarul să se infuzeze bine, câteva minute. Apoi se trece prin blender și prin sită. Cartofii răzuiți se trag la tigaie și se realizează niște cipsuri crocante, perfecte pentru a servi supa cremă cu ele. Supa cremă de cartofi cu praz se servește decorată cu chipsurile de cartofi, tăiței crocanți de orez și sos de mărar.

Sursa: Chefi la cuțite

Cine era actrița din cea  mai erotică scenă dintr-un film românesc. Se întâmpla în comunism

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre