Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă gata în 5 minute: piept de pui cu muștar Dijon și lămâie

Rețetă gata în 5 minute: piept de pui cu muștar Dijon și lămâie
Atunci când vă grăbiți să faceți de mâncare este foarte important ca rețeta pe care o preparați să fie gata rapid.

Rețeta de piept de pui preparat în sos de muștar Dijon și lămâie este gata în nu mai puțin de cinci minute. Așa cum știți pieptul de pui este o carne albă, slabă, decide ală atunci când țineți diete, și care are marele avantaj că se gătește extraordinar de repede. Practic bucățile de piept de pui au nevoie doar de câteva minute pentru a fi complet preparate, în tigaie, la cuptor sau fierte în apă. E bine de știut că pieptul de pui se prepară foarte rapid în orice condiții.

Pentru această rețetă aveți nevoie de puține ingrediente, care cu siguranță se regăsesc deja în frigiderul dumneavoastră, astfel că în doar câteva minute de la momentul în care ați intrat în bucătărie puteți să vă și așezați la masă și să savurați un platou de cină sau de prânz demn de un chef bucătar. În plus, nici măcar nu trebuie să cântăriți ingredientele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition Guide (@nutritionstutorial)

Ingrediente pentru piept de pui cu muștar Dijon și lămâie

Trei – patru jumătăți de piept de pui

Puțin ulei pentru tras la tigaie

Sare, piper

Un pahar de vin alb

Zeama de la o lămâie

Câteva linguri de muștar Dijon

Mod de preparare

Condimentați vine cu sare și piper pe ambele părți carnea de piept de pui, apoi rumeniți io câteva minute pe o parte și pe cealaltă în tigaia în care ați pus în prealabil uleiul la încins. După ce carnea de pui este de culoare arămie scoateți io și lăsați o să se odihnească într-o tavă. Între timp peste uleiul rămas în tigaie adăugați un pahar de vin alb, zeama de la o lămâie și câteva linguri de muștar Dijon.

Amestecați cu un tel pentru a rezulta un sos lichid și omogen, după care puneți înapoi în tigaie bucățile de piept de pui și continuați prepararea având grijă ca, cu ajutorul unei linguri să turnați deasupra cărnii sosul preparat inițial. Este nevoie de doar un minut pentru această procedură timpul în care puteți întoarce carnea și pe partea cealaltă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre