Rețeta Okroshka, este o rețetă de supă rusească. E foarte gustoasă și hrănitoare aceasta și, așa cum am scris, se servește rece. De preparat însă, se prepară termic.
Ingrediente pentru supă rusească Okroshka
4 cartofi medii, fierți în coajă
6 ridichi medii
4 castravei cornișon
4 ouă fierte de consistență tare
1 legătură ceapă verde
100 g carne afumată
600 ml apă rece
600 ml kefir (lapte bătut), rece
2 linguri smântână
1 legatură mărar
500 gr gheață
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare Okroshka
Curățăm cartofii de coajă și îi tocăm, apoi curățăm ouăle și două dintre acestea le tocăm. Pe celelalte le păstrăm pentru decor (iar pentru asta le tăiem în 4).
Separat, tiem ridichile și castraveții sub formă de rondele subtiri. Tocăm ceapa verde, carnea afumată și mărarul. Punem toate aceste ingrediente într-un vas mare și le asezonăm cu sare și piper. Adăugăm peste ele chefirul și smântâna și servim supa rece rusească.
Sursa: Chefi la cuțite
Nu aveți nevoie de aer condiționat. Cele mai bune trucuri pentru a avea răcoare în casă pe caniculă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook