Supă rece din țelină și alte legume crude

Simplă, rapidă si răcoritoare, merge servită la orice masă din zi această gustoasă Supă rece din țelină și legume crude.
4 rădăcini de țelină de mărime medie (aprox 230 gr – 250 gr fiecare buc după ce se curate de coajă)
4 căni de apă ph 9.4 (aqua via sau kangen. Preferabil kangen)
zeamă de la o lămâie
8 căței usturoi (o căpățână…de regulă pun după gust)
4 lingurițe ulei de cocos preset la rece
8 linguri caju
1 morcov
1 ardei roșu
2-3 linguri semințe de cânepă
2-3 fire de pătrunjel
Sare neiodată după gust
După ce se curăță țelina, se taie cubulețe și se blendează cu puțină apă. Apoi se stoarce printr-un tifon, sau printr-o sită foarte fină. Lichidul obținut se pune în blender împreună cu zeamă de lămâie, usturoiul, uleiul de cocos și sare și se blendează câteva secunde.
Se toacă ardeiul și morcovul cubulețe, se toacă pătrunjelul. Supă rece din țelină se pune în boluri și se adaugă legumele mărunțite, semințele de cânepă și nucile caju.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook