Rețetă de dulceață din cantalup

Rețetă de dulceață din cantalup
Avem posibilitatea prin metode simple și la îndemână de a conserva culorile și aromele verii și pentru iarnă, iar de data aceasta ne-am oprit la o delicioasă, plăcut aromată și frumos colorată Dulceață de pepene galben.

Cantalup este denumirea unui tip de pepene galben, cu coaja groasă și dungată, și miezul foarte dulce și aromat din care se poate prepara și o minunată dulceață. Tot din acest tip de pepene galben – cantalup, se pot prepara și diverse rețete de înghețată, sorbet, tartă și plăcintă, aroma lui fiind deosebită.

Ingrediente pentru Dulceață din cantalup

2 kg pepene galben, cântărit curățat

1250-1500 gr zahăr

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Pentru a prepara dulceață de pepene galben mai întâi curățăm pepenele ce coajă și de semințe și tăiem miezul în cuburi micuțe. Punem cuburile de pepene într-o oală cu pereți dubli și stoarcem zeama de la o lămâie peste el. Adăugăm zahărul și amestecăm ușor, apoi acoperim oala cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 24 de ore. În acest timp, mai agităm oala și mai amestecăm ușor ingredientele, pentru a ajuta zahărul să se topească.

După cele 24 de ore, punem oala la foc mic și o lăsăm câteva minute, atât cât să se topească tot zahărul. Amestecăm cu grijă să nu strivim cuburile de pepene. Cu ajutorul unei spumiere transferăm cuburile de pepene galben într-un bol.  Fierbem siropul rămas în oală până devine consistent, îndepărtând spuma care se formează.

Adăugăm cuburile de pepene galben și le mai fierbem cu siropul 5-6 minute. Apoi stingem focul și transferăm dulceața de pepene galben în borcăneșe sterilizate. Ca și la celelalte rețete de dulceață, păstrăm borcanele în pături până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

Sursa: Chefi la cuțite

Secretul celui mai longeviv om din lume

Recomandarile noastre