Cu această ocazie s-a aflat și secretul celui mai longeviv om din lume. Născut pe 8 august 1908 pe această insulă din Caraibe, este cel de-al doilea născut într-o familie cu 11 copii. Cei apropiați îi spun „Don Millo”.
Bărbatul a avut o viață simplă. El a abandonat școala după trei clase. Apoi s-a alăturat tatălui său și a muncit pe plantaţia de trestie de zahăr a familiei. Cel mai mare dintre fii, era responsabil de muncile casnice şi de îngrijirea celor nouă surori şi fraţi care au rămas în viaţă.
Secretul celui mai longeviv om din lume
Reprezentanții Guiness au vrut să știe care este secretul longevităţii sale. „Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea. Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine”, a explicat Emilio Flores Marquez.
Bărbatul a avut patru copii – doi dintre ei au decedat – cu soţia sa. Aceasta, Andrea Pérez De Flores, a murit în 2010, după 75 de ani de căsnicie. În ciuda vârstei venerabile, singurele probleme de sănătate ale celui mai vârstnic bărbat din lume sunt surditatea şi un pacemaker care i-a fost montat pe când avea „doar” 101 ani.
Un român a fost, până anul trecut, cel mai longeviv bărbat
Așa cum Rețete și vedete a scris, cel mai vârstnic bărbat recunoscut anterior a fost românul Dumitru Comănescu. El a deţinut titlul timp de o lună. A murit pe 27 iunie 2020, la vârsta de 111 ani şi 219 zile.
Cea mai vârstnică femeie din lume este japoneza Kane Tanaka. Aceasta are vârsta de 117 ani. Recordul de longevitate umană recunoscut oficial este deţinut de franţuzoaica Jeanne Louise Calment. Ea a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi a decedat în 1997.
În categoria bărbaţilor, japonezul Jiroemon Kimura este considerat cel mai longeviv. El a ajuns până la 116-a aniversare, în iunie 2013, însă a murit la scurt timp după aceea.
Sursa foto: Academia Recordurilor Guiness
A prezis munca de acasă, noi tipuri de iubire, clonarea și Internetul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook