Acest lucru îi conferă preparatului, pulpă de porc cu glazură teryaki, un gust cu adevărat ieșit din comun dar extrem de apreciat. În plus, toată suma ingredientelor care intră în compoziția rețetei vă dă posibilitatea să vă „jucați” cu acestea și să realizați un aranjament în farfurie demn de un restaurant de lux. Un meniu sănătos conține întotdeauna carne și o serie de legume, și zarzavaturi, cât mai colorate. Nu de puține ori nutriționiști atrag atenția că pentru o masă echilibrată este suficient să amestecați în farfurie cat mai multe culori.
Ingrediente pentru pulpă de porc cu glazură teryaki (6 porții)
1,2 kg pulpă de porc,
2 cepe mari,
3 morcovi medii
250 g orez basmati
500 ml vin alb
100 ml vin de orez ( mirin)
300 ml sos teryaki
1 limă
4 căței de usturoi
1 crenguță de cimbru proaspăt
sare
piper
Mod de preparare
Se curăță toate legumele, se clătește orezul basmati și se prepară marinada pentru carne. Într-un bol încăpător se adaugă mirinul, vinul alb, sucul de la un lime, sosul teryaki, usturoiul ras, cepele tăiate în sferturi și un morcov tăiat grosier, sare și piper. Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii și se ține la marinat minim o oră. După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage la tigaie, în puțin ulei de măsline, pentru a avea o crustă.
Între timp, cuptorul se încinge la 200 de grade C, iar după ce s-a format cursa, se ține la cuptor friptura de pulpă de porc, de preferat într-o tavă de inox, pentru minim 3 ore. Cu 10 minute înainte de a scoate friptura de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki și se va adăga o crenguță de cimbru proaspăt. Se servește alături orez basmati și morcov în crustă de panko. Se presară pe deasupra preparatului coriandru.
Sursa: Kaufland.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook