Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru salată de varză cu mere și dressing de iaurt

Rețetă pentru salată de varză cu mere și dressing de iaurt
O salată este întotdeauna o idee bună pentru o masă, fie că e vorba de prânz sau de cină. Cu cât mai colorată este salata, cu atât mai bine: culorile fac bine  privire, dar ele aduc organismului multe vitamine și beneficii.

Ama Nicolae prezintă, pe blogul ei, o rețetă simplă dar fantastică de salată de varză cu mere și dressing de iaurt. Este delicioasă și merită încercată. Bloggerița are propriile argumente atunci când vine vorba de pregătirea unei mese sănătoase pe bază de crudități. „Să nu credeți că venirea toamnei și a iernii va obligă să renunțați la salatele colorate și proaspete. Cu câteva ingrediente simple și foarte rezistente peste iarnă, puteți beneficia oricând de prospețimea și savoarea unei salate crude.

Această este la baza o rețeta de coleslaw, o salată de varză americană, doar că se poate îmbogăți cu numeroase alte ingrediente. Savoarea îi este dată de dressingul bogat și cremos, cel mai adesea din maioneză, dar dacă preferați o varianta mai light puteți să apelați cu încredere la un iaurt”, dezvăluie Ama Nicolae pe blogul ei de rețete care îi poartă numele.

De ce să consumați varză

Varza este bogată în vitamine, minerale, dar și în fibre. Varza roşie are o valoare nutritivă chiar mai mare decât cea verde. Are mai mulţi antioxidanţi şi o cantitate mai mare de vitamina C, de cel puţin cinci ori mai mare. De asemenea, conţine mai mult carotenoid.

Salată de varză cu mere și dressing de iaurt

Ingrediente: 1/2 căpățână varză albă, 1 morcov mare, 1 ceapă roșie, 1 măr verde, 4-5 linguri mari de iaurt, 2 căței de usturoi, sare, ulei.

Mod de preparare: tăiați ceapă în cubulețe fine, iar separat, tăiați varza sub formă de tăiței subțiri și dați morcovul pe răzătoare. Merele tăiați-le în feliuțe subțiri, de asemenea. Amestecați bine ingredientele salatei, într-un bol. Separat, zdrobiți cățeii de usturoi și amestecați-i cu iaurtul, sarea și uleiul.

Ulei adăugați cam 2-3 linguri, în funcție și de cât de gras este iaurtul. Turnați dressingul de iaurt peste salată și amestecați bine. Mai puteți adaugă și frunzulițe de pătrunjel verde și să combinați varză albă cu varză roșie, pentru un aspect și mai colorat și apetisant.

Sursa, inclusiv foto: Amanicolae.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre