Simona Ionescu / Redactor Șef

Somon pesto, tot ce aveți nevoie pentru masa perfectă de Sfântul Nicolae. Oaspeții vor fi impresionați

Somon pesto, tot ce aveți nevoie pentru masa perfectă de Sfântul Nicolae. Oaspeții vor fi impresionați
Ne mai despart doar câteva ore de sărbătoarea Sfântului Nicolae, iar gospodinele se întrec în a pregăti cele mai bune preparate culinare pe bază de pește. Ce spuneți de un somon cu pesto verde strălucitor?

Pentru că de sărbătoarea Sfântului Nicolae este dezlegare la pește, o rețetă de somon pesto este tot ce aveți nevoie pentru a petrece în familie așa cum se cuvine. Veți impresiona oaspeții cu acest preparat ușor, dar extrem de gustos.

Ingredientele necesare

Pentru un somon pesto așa cum scrie la carte, aveți nevoie de 4 fileuri de somon sau un file mai mare, pe care să-l tăiați, ulei de măsline, ½ linguriță cu sare (plus sare pentru saramură), ½ linguriță cu piper negru proaspăt măcinat, 3 linguri cu pesto de busuioc (preferabil făcut în casă), 1 lingură cu nuci de pin prăjite și mărunțite, coaja rasă de lămâie pentru garnitură.

Somon pesto, rețeta extraordinară pentru Sfântul Nicolae

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Amestecați patru căni de apă la temperatura camerei cu trei linguri cu sare până când se dizolvă toată sarea. Puneți somonul în apă și așteptați 15 minute (acesta ar trebui să fie aproximativ timpul necesar pentru preîncălzire al cuptorului). Ungeți fundul unui vas de copt cu ulei de măsline. Tamponați fiecare bucată de somon și puneți-o în tavă. Presărați somonul cu puțină sare și piper proaspăt măcinat.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți somonul timp de 10 minute. Apoi scoateți folia și coaceți din nou timp de 3 până la 6 minute, în funcție de grosime, până când este fraged și roz la centru. Specialiștii spun că un file de 2,5 cm grosime ar trebui să se gătească în aproximativ 15 minute. Când somonul este gata, adăugați sos pesto. Presărați cu nuci de pin tocate și, pentru un design nemaipomenit, aruncați și puțină coajă rasă de lămâie. Serviți imediat. Ce mai rămâne din somon, se poate păstra la frigider trei-patru zile.

Mod de preparare pesto de busuioc

Pentru a pregăti un nemaipomenit pesto de busuioc, aveți nevoie de 60 g busuioc proaspăt, 2 căței de usturoi, 30 g semințe de pin, 175 ml ulei de măslie, 30 g parmezan, puțină sare.

Cel mai bun sos de pesto

Mod de preparare

Pisați bine usturoiul cu puțină sare până când usturoiul se transformă în pastă. Adăugați și frunzele de busuioc, semințele de pin și amestecați foarte bine. Puneți în mojar și parmezanul și continuați să amestecați, apoi uleiul de măsline, dar puțin câte puțin, până veți obține un preparat cu o consistență cremoasă. Turnați totul într-un mixer alături de frunzele de busuioc și mixați. Mai turnați puțin ulei de măsline până are consistența cremoasă dorită.

Sursă foto: www.acouplecooks.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre