Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta supremă de pâine cu usturoi. Nu există ceva mai delicios

Rețeta supremă de pâine cu usturoi. Nu există ceva mai delicios
Toți vampirii vor fi puși pe fugă, în mod categoric. Da, chiar și Dracula va sta deoparte. În plus, preparatul e plin de beneficii pentru sănătate. Și absolut delicios.

Această pâine cu brânză și usturoi nu este pentru vampiri. În niciun caz. Dar este preparatul ideal pentru persoanele care iubesc aromele tari și, mai ales usturoiul. Pentru o versiune de lux, căutați usturoiul roșu Nubia sau usturoiul roșu Voghiera, acestea sunt foarte delicate. Dacă aveți răbdare să îl faceți preparatul mai ușor digerabil, puteți îndepărta mizul usturoiului fiert cu o pensetă.

Înainte de a vă apuca de gătit, merită să vă amintiți câteva din beneficiile usturoiului. Are așa de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. Usturoiul conține vitamine precum vitaminele B, C, E, K, PP și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan sau seleniu.

Susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene. Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați.  De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate.

Ingrediente pentru pâine cu brânză cu usturoi ( 4 porții)

1 bucată de pâine tăiată în două

1 căpățână de usturoi (sau 2 mici)

1 lingură de ulei

1 legătură de pătrunjel

Sare, piper și un vârf de cuțit de ardei iute

75 g unt moale

125 g mozzarella pentru pizza sau provola dulce tăiată în fâșii julienne

Mod de preparare

Tăiați căpățâna de usturoi în jumătate și puneți-o într-o cratiță cu o jumătate de cană de apă pe fund. Se asezonează cu sare, piper, ulei, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 190º Celsius, ventilat.

Se amestecă untul cu pătrunjelul tocat, sarea, uleiul și vârful unei lingurițe de ardei iute. Se adaugă usturoiul fiert și răcit și se amestecă bine. Se întinde crema pe pâine, se adaugă mozzarella și se coace din nou la 180º Celsius, ventilat, până când se rumenește.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre