Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete simple cu sfeclă. Sunt perfecte în zilele de post

Rețete simple cu sfeclă. Sunt perfecte în zilele de post
Sfecla este o legumă pe care nu ar trebui să o omiteți din alimentație. Este plină de vitamine și este cunoscută pentru scăderea tensiunii arteriale. Uite trei rețete sănătoase în zilele de post!

Sfecla este cunoscută pentru scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea performanțelor atletice, precum și reducerea dureri musculare. Este sursă sigură de potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B6, C, antioxidanți și fibre solubile.

Rețete simple cu sfeclă

Sfecla roșie poate fi o garnitură, o salată ori folosită în preparate pentru un fel de mâncare principal. Iată trei rețete pentru zilele de post!

Salată cu sfeclă, năut și ceapă roșie

Se folosește ceapa roșie, pentru că este potrivită pentru o salată de sfeclă roșie. Salata este sățioasă și sănătoasă. Iar în perioada postului, devine și mai solicitată.

Ingrediente

  • 3 sfecle roșii fierte sau coapte (450-500 gr);
  • 240 gr de năut conservat;
  • 250 gr de castraveți murați;
  • 50 gr de pătrunjel;
  • 1 ceapă roșie (130 gr).
  • Pentru sos
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 lingură de muștar cu boabe întregi;
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie;
  • ½ linguriță de sare;
  • piper negru, după gust.

Mod de preparare

  • Tăiați sfecla roșie cuburi medii, castraveții rondele sau sferturi de rondele, în funcție de mărime. Ceapa se taie solzișori, iar verdeața trebuie tocată.
  • Transferați ingredientele în salatieră și adăugați năutul scurs de lichid, clătit cu apă de sub robinet, apoi cu apă filtrată.
  • Amestecați uleiul cu muștar, zeamă de lămâie, sare și piper negru.
  • Adăugați dressing-ul și amestecați bine salata.
Salată cu sfeclă, năut și ceapă roșie

Salată de sfeclă în stil georgian

O rețetă georgiană, cu arome ineditede. Combinația de ingrediente este incredibilă.

Ingrediente

  • 3 sfecle roșii fierte sau coapte (450-500 gr);
  • 50 gr de miez de nucă;
  • 50 gr de răchițele uscate (sau boabe de rodie);
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de khmeli-suneli;
  • 1 linguriță de coriandru măcinat;
  • 30 gr de coriandru proaspăt (sau pătrunjel);
  • ½ de ardei iute (7-10 gr);
  • 2 linguri de oțet de vin sau de mere;
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • ½ linguriță de sare;
  • piper negru, după gust.

Mod de preparare

  • Treceți sfecla prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean sau folosiți o răzătoare simplă.
  • Turnați apă caldă peste răchițele și le lăsați pentru câteva minute.
  • Mărunțiți miezul de nucă cu un cuțit în bucăți medii, apoi mărunțiți verdeața.
  • Tăiați ardeiul iute rondele.
  • Transferați ingredientele într-un vas, adăugați răchițele scurse de lichid, usturoi dat prin presă, oțet, sare, condimente, piper negru, ulei și amestecați.

Salată cu sfeclă, ciuperci și morcov în stil coreean

O rețetă georgiană, cu arome inedite. Combinația de ingrediente este incredibilă

În această salată, ingredientele se îmbină armonios.

Ingrediente

  • 3 sfecle roșii fierte sau coapte (450-500 gr);
  • 150 gr de ciuperci champignon marinate;
  • 150 gr de mazăre conservată;
  • 150 gr de morcov în stil coreean;
  • ½ linguriță de sare;
  • piper negru, după gust;
  • 150 gr de smântână fermentată (15%) sau 2 linguri de ulei.

Mod de preparare

  • Treceți sfecla prin răzătoarea mare, adăugați ciuperci întregi sau tăiate jumătăți, în funcție de mărime, mazăre și morcov în stil coreean.
  • Asezonați salata cu sare și piper negru, adăugați smântână și amestecați ingredientele. Sursa și foto: retete-usoare.info

Suc de sfeclă, portocală și morcov, o explozie de vitamine. Bun în pandemie

Borș cu sfeclă roșie. Rețeta rusească

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre