Rețeta de supa de ceapă a regelui Stanislav apare în „Marele dicționar al bucătăriei”, scris de Alexandre Dumas. Povestea acesteia a început când regele Poloniei, Stanislav Leszczynski, călătorind în Franța pentru a-și vizita fiica, pe regina țării, s-a oprit la un moment dat la un han din localitatea Chalons, unde a mâncat o supă fantastică. Regelui i-a plăcut atât de mult încât a cerut rețeta.
„Chestia aceea verde”
Cât privește pasta con pesto, fiica regretatului rege Mihai, Margareta, a declarat cu ceva timp în urmă cât de mult i-a plăcut suveranului României, „chestia aceea verde”. „Îmi aduc aminte că am gătit odată, la Verosix, pentru părinții mei și musafirii lor, Pasta con pesto. Tata, care nu vorbește niciodată prea mult, mi-a spus a doua zi, la prânz, că ar dori să guste din nou „chestia aceea verde”, a povestit Alteța Sa.
Ingrediente pentru supa de ceapă a regelui Stanislav
Pentru a pregăti supa lui Stanislav aveți nevoie de 3 linguri cu unt, 3 cepe mari tocate fin, 1 cană cu vin alb, sec, 5 căni cu supă de vită, cimbru, dafin, busuioc și pătrunjel, 250 g cașcaval ras, sare, piper. Și câteva felii de pâine prăjită.
Încingeți uleiul, rumeniți cepele, amestecând continuu pentru a nu se prinde. Adăugați vinul alb și lăsați să clocotească câteva minute. Adăugați supă de vită și condimentele, sărați și piperați după gust și mai lăsați la fiert aproximativ o jumătate de oră. Puneți în farfuria fiecărei persoane două linguri cu cașcaval ras, apoi puneți supa și câteva crutoane din pâine prăjită, apoi încă puțin cașcaval ras. Supa se servește fierbinte.
Rețeta plăcută de regele Mihai
Pentru a pregăti pasta con pesto, aveți nevoie de 1 pachet de 500 spaghetti, 5 mâini pline cu frunze de busuioc proaspăt, 4-5 căței de usturoi (opțional), 80 g muguri de pin prăjiți și răciți, 200 ml ulei de măsline, 2-3 linguri cu parmezan ras, sare de mare.
Mod de preparare
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor și aveți grijă să le serviți imediat după fierbere. Uleiul de măsline, mugurii de pin, usturoiul se vor pune într-un mixer. Apoi adăugați busuiocul și mixați. După ce se va obține o pastă mai groasă și omogenă, puneți produsul într-un vas și adăugați parmezanul ras, având grijă să amestecați cu o lingură de lemn. Scurgeți pastele și adăugați sosul pesto. Sunt extraordinare!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook