Dintr-un mix de salate verzi, cu brânzeturi asortate și pere caramelizate într-un sos de fructe, delicios, vom avea o nebunie de Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat de care nu ne vom sătura niciodată – Salată cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat.
Ingrediente pentru Salată cu pere caramelizate
salată verde, valeriană și rucola
3-4 pere
300 gr zmeură și cireșe
400 gr brânză gorgonzola și brânză brie
1 cub de unt
200 gr zahăr brun
50 gr alune caju
1 sfeclă roșie, fiartă
Cum procedăm pentru a prepara
Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată. Perele se decojesc cu ajutorul curățătorului economic de legume. Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.
Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos. Într-o salatieră se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate. Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele. Este o salată foarte gustoasă și aromată, cu gust dulce-sărat și fructat.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook