Liana Sabău a preparat această salată gustoasă cu ardei copti, fulgi de migdale şi mozzarella, pe care v-o recomandăm cu căldură.
Despre mozzarella mai trebuie spus că este o brânză specific italiană, din lapte de bivoliţă sau de vacă. Mozzarella este de patru feluri: mozzarella di bufala (mozzarella de bivoliță), realizată din lapte de bivoliţă domestică; mozzarella fior di latte, realizată din lapte proaspăt pasteurizat sau nepasteurizat; low-moisture mozzarella care este compusă integral sau parțial din lapte degresat, și utilizată pe scară largă în industria agro-alimentara; mozzarella afumată.
Ingrediente pentru Salată cu mozzarella (4 porții)
Pentru salată: 1 ardei gras roșu,
1 ardei gras galben,
1 miez de salată verde,
150g rucola,
150g mozzarella,
2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
1 vânătă mică,
2 linguri de fulgi de migdale,
sare si piper
Pentru dressing: ulei de măsline extravirgin aromat,
sare şi piper
Mod de preparare
Coaceți ardeii direct pe foc, la flacără mică, având grijă să nu-i ardeți. Puneți-i într-o pungă de plastic şi lăsați-i câteva minute. Curaţați-i de pieliţă şi tăiați-i fâşii mici.
Spălați vânata şi tăiați-o cubuleţe. Căliți-le într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei de măsline şi condimentați cu sare şi piper, după gust. Puteţi să le coaceți bucățile de vânătă şi pe grătar, dacă așa vă place mai mult.
Spalați miezul de salată, zvântați-l bine şi tăiați-l julien, apoi împărțiți-l pe patru farfurii. Puteţi rupe salata fâşii cu mâna, dacă doriți un aspect mai dezordonat. Fulgii de migdale prăjiți-i într-o tigaie neaderenta, fără ulei. Puneți fulgii peste salată, împreună cu bucăţile de ardei gras, mozzarella ruptă bucăţi mici şi cubuleţele de vinete călduţe.
Stropiți totul cu ulei de măsline, presărați sare şi piper, după gust şi serviți salata imediat. Această salată cu mozzarella poate constitui fără probleme o masă de prânz sau o cină lejeră, mai ales în sezonul cald când parcă ne scade puțin apetitul.
Sursa: Pe masa din bucătărie
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook