Ciocănele de pui la grătar. O rețetă secretă

Ciocănele de pui la grătar. O rețetă secretă
Este clar timpul să ieșim la iarbă verde și încingem grătarul. Chiar în curte, dacă avem, sau din locurile special amenajate din campinguri.

Reţeta pe care ne-o propune Liana Sabău de pe blogul său, „Pe masa din bucătărie”, a avut mare succes în familia sa. Poate că sunteţi obişnuiţi cu reţete clasice, dar de data această vă propunem o reţetă picantă, care necesită multă bere rece. Doar aşa stingeţi sosul de chili.

Ciocănelele de pui sunt preferatele gurmanzilor. Preparate la grătar, sunt un adevărat deliciu, iar azi învățăm să le preparăm foarte picante, astfel încât papilele gustative să fie „emoționate” maxim.

Ingrediente pentru ciocănele de pui la grătar. O rețetă specială

8 ciocănele de pui,
2 linguri de cimbru mărunțit,
1 lingură pastă  roșie curry cu chili,
1 lingură sos de chili cu usturoi,
1 lingură de chili,
1 lingurita boia de ardei dulce,
ulei de măsline extravirgin,
sare și piper

Mod de preparare

Speli și cureți ciocănelele de pui și le lași pe prosoape de hîrtie să se scurgă sau le tamponezi ușor. Într-un bol pui boiaua dulce, cimbru mărunțit,  chili,  sosul de chili cu usturoi, uleiul de măsline și pasta de curry cu chili. Puteți să le faceți două crestături pe os, sus și la mijloc, să se frigă mai repede și să pătrundă mai bine marinada mai sus pregătită. Ungeți ciocănelele cu pasta creată. Apoi, acoperiți cu o folie alimentară și dați la rece mai mult de o oră sau lăsați peste noapte.

A doua zi puneți-le pe grătar. Întoarceți-le la 3 minute. Verificați dacă e gata carnea după 15 minute. Mai lăsați-le 5 dacă încă vedeți sânge pe lângă os. Eu le-am mai lăsat încă 10, deci vreo 25 de minute în total și pasta de chili s-a cam înnegrit, din păcate.
Ciocănelele de pui la grătar se servesc ideal alături de cartofi la cuptor cu rozmarin și un pahar de bere rece.

Sursa: Pe masa din bucătărie / Ciocănele de pui picante la grătar