Simona Ionescu / Redactor Șef

Salate sănătoase pentru Săptămâna Mare. Măturica e la înălțime

Salate sănătoase pentru Săptămâna Mare. Măturica e la înălțime
Dacă nu ați făcut parte din categoria celor care au ținut tot Postul Paștelui, în Săptămâna Mare toată lumea pune pe masă doar legume și fructe.

Pentru ca postul să fie cât mai ușor, aveți câteva idei de salate gustoase, dar mai ales sănătoase, care să aducă organismului tot ce are nevoie.

Ce spuneți de o salată de păstăi de fasole? E delicioasă și ține și de foame. Aveți nevoie de 500 g fasole păstăi, 300 g morcovi, 150 g măsline negre sau verzi, 300 g roșii cherry, 2 linguri cu ulei de măsine, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper, o linguriță cu busuioc.

Mod de preparare

Spălați fasolea, tăiați în bucăți și fierbeți în apă cu sare până se înmoaie. Tăiați roșiile în jumătăți, măslinele cât fășii. Fierbeți puțin morcovii, apoi tăiați sub formă de bastonașe. Amestecați totul cu ulei, lămâie, sare, piper, busuioc și adăugați mujdei de usturoi.

Salată caldă, cu dovleac și spanac

Ingredientele necesare pentru a obține această salată sunt 200 g rondele de dovleac, 80 g nucă, o mână mare de spanac, 100 g roșii cherry, ulei de măsline, sare, piper măcinat. Tăiați dovleacul în cubulețe și puneți la cuptor pentru 20-25 de minute. Amestecați cu spanacul tăiat fâșii, roșiile tăiate în jumătate, adăugați ulei, sare, piper și nucile măcinate. E cu adevărat, un deliciu.

Salată cu pere și sfeclă

O salată minunată, dar mai puțin cunoscută este cea cu pere și sfeclă. Aveți nevoie de 2 pere, 1 sfeclă roșie coaptă, 2 linguri cu măsline kalamata, 50 g frunze de rucola, 1 lingură cu ulei de măsline, zeama de la ½ lămâie, 1 linguriță cu miere, sare. Decojiți perele și tăiați cubulețe, la fel procedați și cu sfecla. Spălați rucola și lăsați să se scurgă. Amestecați ingredientele într-un castron, stropiți cu un dressing din ulei, zeama de lămâie, miere și sare.

 

Salată Măturica

Un gust foarte bun are și salata Măturica, care are următoarele ingrediente: 100 g varză proaspătă, 300 g sfeclă crudă, 300 g morcov crud, 1 cățel de usturoi pisat (după gust), 1 lingură cu suc de lămâie, 1 lingură cu ulei de in. Tăiați varza mărunt, dați pe răzătoare, morcovul și sfecla. Amestecați totul și adăugați usturoi, suc de lămâie și ulei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre