Simona Ionescu / Redactor Șef

Salvează rețeta de lipii cu cartofi la tigaie, sunt delicioase

Salvează rețeta de lipii cu cartofi la tigaie, sunt delicioase
Aceste lipii seamănă puțin cu plăcintele cu cartofi, dar gustul și textura sunt complet diferite.

Ideale în perioadele de post, dau pentru a înlocui pâinea, aceste lipii cu cartofi la tigaie sunt ușor de făcut. „Le puteți face și din leftovers de cartofi piure sau cartofi copți la cuptor. Aluatul e puțin lipicios din cauza cartofilor dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină. Le puteți condimeta cum vreți voi”, arată Cristian Borod, creatorul din spatele Bucătar maniac.

Ingrediente pentru lipii cu cartofi la tigaie

500 g cartofi fierți și zdrobiți (piure)
1 linguriță sare (sau după gust)
piper după gust
300 g făină
100 ml lapte
1 linguriță praf de copt
2-3 linguri ulei de măsline
Opțional se pot pune: mărar tocat, usturoi pudră, boia dulce, alte condimente

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristian Borod (@bucatarmaniac)

Mod de preparare

Se fierb cartofii curățați de coajă și se zdrobesc ca pentru cartofi piure. Apoi se lasă să se răcească.
După ce cartofii s-au răcit, se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă laptele și praful de copt. Se amestecă bine toate ingredientele.

În etapa următoare a preparării, se adaugă făina și ueliul de măsline și se frământă aluatul. „Așa cum am spus mai sus, aluatul va fi puțin lipicios dar se rezolvă ușor dacă pudrați bine masa de lucru, mâinile și ustensilele cu făină”, notează Cristian Borod pe contul său de Instagram, acolo unde dezvăluie rețeta sa de lipii cu cartofi la tigaie.
În final se împarte aluatul în 8 părți. Fiecare se întinde, ca pe niște plăcinte rotunde.

Se unge tigaia cu puțin ulei și se coace fiecare lipie câteva minute pe fiecare parte. Este important să coaceți lipiile la foc mediu, să se pătrundă bine. Recomandarea bucătarului este să folosiți o tigaie de fontă, pentru că aceasta este mult mai eficientă.
puteți servi lipiile de cartofi la tigaie cu unt topit deasupra, presărate cu usturoi, chilli și pătrunjel tocat mărunt, în loc de pâine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre