Gata în 15 minute. Cea mai simplă rețetă de prânz

Gata în 15 minute. Cea mai simplă rețetă de prânz
Pentru această rețetă veți folosi resturi de friptură, de exemplu, iar rezultatul e unul fabulos. Curry cu orez și pui, iată modul perfect de a folosi resturile din frigider.

Așa cum știți, curry este un fel de mâncare cu un sos condimentat cu mirodenii, asociat în principal cu bucătăria din Asia de Sud. În sudul Indiei, pot fi incluse frunze de curry. Există multe varietăți ale preparatului. Alegerea condimentelor pentru fiecare fel de mâncare din bucătăria tradițională depinde de tradiția culturală regională și de preferințele personale.

În România, la hipermarketuri găsiți condimente de curry gata amestecate. Pentru a pregăti rețeta de mai jos, aveți nevoie doar de 15  minute. Atenție însă, cantitățile sunt cât să rezulte două porții. Dacă doriți să preparați mai multă mâncare, creșteți cantitatea, corespunzător. De asemenea, puteți să vă „jucați” cu ingredientele și să folosiți și alte legume.

Ingrediente pentru curry cu orez și pui

1 ceapă, tocată mărunt

200 g de carne de pui

200 g morcovi

200 g dovlecei sau zucchini

200 g de ardei

2 cepe de primăvară (verzi)

1 cățel de usturoi

1 lingură de pastă de tomate

Coajă de lămâie ( alegeți o lămâie bio)

1 lingură de amestec de condimente pentru curry

200 ml lapte de cocos

Apă cât e necesar pentru a atinge consistența dorită a preparatului

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmin | (@15minutenrezepte)

Mod de preparare

Mai întâi se prăjește puiul rapid, la foc mare și se pune deoparte (altfel va fi uscat). În aceeași tigaie, se prăjește ceapa și usturoiul. (Începeți cu legumele „tari”, deoarece au un timp de gătire mai lung). Se condimentează totul bine și se degresează cu laptele de cocos și se mai adaugă apă la nevoie. După ce totul a fiert câteva minute, adăugați toate celelalte ingrediente și serviți cu orez și  ierburi proaspete.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre