Așa cum știți, curry este un fel de mâncare cu un sos condimentat cu mirodenii, asociat în principal cu bucătăria din Asia de Sud. În sudul Indiei, pot fi incluse frunze de curry. Există multe varietăți ale preparatului. Alegerea condimentelor pentru fiecare fel de mâncare din bucătăria tradițională depinde de tradiția culturală regională și de preferințele personale.
În România, la hipermarketuri găsiți condimente de curry gata amestecate. Pentru a pregăti rețeta de mai jos, aveți nevoie doar de 15 minute. Atenție însă, cantitățile sunt cât să rezulte două porții. Dacă doriți să preparați mai multă mâncare, creșteți cantitatea, corespunzător. De asemenea, puteți să vă „jucați” cu ingredientele și să folosiți și alte legume.
Ingrediente pentru curry cu orez și pui
1 ceapă, tocată mărunt
200 g de carne de pui
200 g morcovi
200 g dovlecei sau zucchini
200 g de ardei
2 cepe de primăvară (verzi)
1 cățel de usturoi
1 lingură de pastă de tomate
Coajă de lămâie ( alegeți o lămâie bio)
1 lingură de amestec de condimente pentru curry
200 ml lapte de cocos
Apă cât e necesar pentru a atinge consistența dorită a preparatului
View this post on Instagram
Mod de preparare
Mai întâi se prăjește puiul rapid, la foc mare și se pune deoparte (altfel va fi uscat). În aceeași tigaie, se prăjește ceapa și usturoiul. (Începeți cu legumele „tari”, deoarece au un timp de gătire mai lung). Se condimentează totul bine și se degresează cu laptele de cocos și se mai adaugă apă la nevoie. După ce totul a fiert câteva minute, adăugați toate celelalte ingrediente și serviți cu orez și ierburi proaspete.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook