Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmale răsucite ca la ruși, curcubeu pe cerul gurii. Secretul constă în pregătirea frunzelor de varză

Sarmale răsucite ca la ruși, curcubeu pe cerul gurii. Secretul constă în pregătirea frunzelor de varză

În orice anotimp am fi, când vine vorba de o porție de sarmale, nimeni nu spune nu. Aveți acum la dispoziție o rețetă rusească de sarmale cu totul și cu totul inedite: sarmale răsucite ca la ruși.

Ineditul îl constituie faptul că pentru a pregăti aceste sarmale se folosesc frunze de varză congelate. Iată cât de repede se prepară.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti această minunăție de preparat sunt 500 g mix carne tocată vita+ porc, 300 g salam de casa vită + porc, tăiat cubulețe mărunte, 300 g kazier feliat, 100 g slănină afumata, 100 ml ulei floarea soarelui, 500 ml bulion de roșii, 200 g orez cu bob mare, 200 g crupe de porumb, 1 pahar cu vin alb, 1 pahar cu apă, 2 cepe, 2 foi de dafin, 1 linguriță cu boia, 1 linguriță rasă cu piper măcinat, crenguțe de mărar și cimbru uscat, sare.

Sarmale răsucite, un deliciu rusesc

Mod de preparare

Înainte cu o zi să începeți să pregătiți sarmalele, puneți varza la congelat. Desfaceți frunzele și veți avea că vor fi cele mai frumoase și moi, tocmai bune de modelat. Scoateți nervurile și, dacă frunza e mare, o puteți tăia în două. Spălați crupele de porumb în mai multe ape și puneți la înmuiat orezul și păsatul timp de câteva ore. Căliți în ulei ceapa, slănina, salamul și după câteva minute adăugați și orezul, iar când acesta devine sticlos puneți și carnea tocată și boia.

Turnați deasupra sarmalelor apă îndoită cu vin

Puneți sarmalele într-un vas ceramic, pe fundul căruia ați așezat mărar, foi de dafin și cimbru uscat. Sarmalele se pun răsucite, iar deasupra se așează feliile de kaizer. Deasupra turnați apă îndoită cu vin și bulionul și introduceți la cuptor pentru cu capacul acoperit. Ridicați apoi capacul și mai lăsați la rumenit în jur de 45 de minute. Sunt atât de bune că nu veți mai ști numărul celor pe care le veți mânca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre