Savoare fără granițe. Rețete de post care fac viața ușoară oricărei gospodine

Gospodinele vor ca în Postul Paștelui să găsească tot felul de rețete culinare gustoase, care să fie pe placul familiei. Încercați și aceste rețete din alte țări, care reflectă modul în care diferite culture abordează această perioadă de abstinență și reflecție spirituală.
Un preparat picant și sățios, perfect pentru o masă de post consistentă. Ingredientele necesare sunt: 400 g fasole roșie (conservă sau fiartă), 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 ardei gras, 200 g roșii tocate. Mai aveți nevoie de 1 linguriță chimion, 1 linguriță cu boia afumată, 1 ardei iute (după gust), 2 linguri cu ulei de măsline, sare, coriandru proaspăt.
Căliți în ulei ceapa tocată și usturoiul pisat până devin translucide. Adăugați ardeiul gras tăiat cuburi și ardeiul iute tocat, apoi presărați chimionul și boiaua. Turnați roșiile și fasolea scursă, amestecați și lăsați să fiarbă 20-25 de minute la foc mic. Condimentați cu sare și serviți cu coriandru proaspăt, alături de orez sau pâine caldă.
Un bol colorat și hrănitor preparat ca în Hawaii este tot ce aveți nevoie în Postul Paștelui. Ingredientele necesare sunt: 100 g orez brun, 100 g năut fiert, 1 morcov, 1 avocado, 50 g sau mazăre, 2 linguri cu sos de soia, 1 lingură cu ulei de susan, suc de lămâie, semințe de susan.
Fierbeți orezul conform instrucțiunilor și amestecați cu ulei de susan și sare. Radeți morcovul, tăiați avocado în felii și fierbeți mazărea. Puneți toate ingredientele într-un bol, orezul ca bază, apoi năutul, morcovul, avocado și mazărea. Stropiți cu sos de soia și suc de lămâie, presărați semințe de susan și serviți. Este delicios!
Iubitorii de desert, au în Postul Paștelui o rețetă minunată de biscuiți tradiționali grecești, adaptați pentru post. Aveți nevoie de 250 g făină, 100 ml suc de portocale, 80 ml ulei vegetal, 50 g zahăr, 1 linguriță cu praf de copt, coajă rasă de portocală, 1 vârf de scorțișoară, susan pentru decor.
Amestecați uleiul cu zahărul și sucul de portocale până se omogenizează. Adăugați făina, praful de copt, coaja de portocală și scorțișoara și frământați un aluat moale. Formați biscuiți mici, în formă de S sau cercuri și deasupra presărați susan. Introduceți la cuptor pentru circa 30 de minute, până devin aurii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook