Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta americană de Chocolate Chip Cookies – Biscuiți delicioși cu multă ciocolată

Rețeta americană de Chocolate Chip Cookies – Biscuiți delicioși cu multă ciocolată
Acești biscuiți în stil american, cu multă ciocolată, vă vor cuceri de-a dreptul. Pentru a-i face și mai speciali, puneți două feluri de ciocolată în ei, rezultatul va fi spectaculos.

Biscuiții cu ciocolată sunt mai mult decât un desert. Sunt „ceva dulce” special, care poate însoți cafeaua sau ceaiul, dar pot fi și o gustare consistentă, între mese. Rețeta pentru acești biscuiți delicioși este deosebit de simplă. Rezultatul e aparte datorită cantității mari de ciocolată și dimensiunii desertului.

Recomandarea noastră, pentru un efect special, e să vă bucurați de dimensiunea lor generoasă și să combinați cele două sortimente de ciocolată. Putenți folosi ciocolată menaj sau cu lapte, dar, pentru un gust aparte, aveți în vedere ciocolata amară. Aroma va fi cu adevărat deosebită. Conform rețetei veți obține 8 – 10 biscuiți. Coacerea durează puțin, iar prepararea are 10 pași simpli.

Ingrediente pentru biscuiți delicioși cu multă ciocolată

– 2 1/4 căni (313g) făină

– 1 ½ lingurițe praf de copt

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 linguriță amidon de porumb

– 3/4 cană (150g) zahăr brun

– 1/4 cană (50g) zahăr alb

– 2 ouă reci ( de la frigider)

– 1 lingură pastă de vanilie ( sau 2 plicuri de zahăr vanilat)

– 1 cană (225g) unt nesărat, ușor înmuiat

– un praf de sare

– 1 1/4 căni (215g) ciocolată cu lapte sau albă

– 3/4 cană (180g) ciocolată neagră (puteți folosi sortimentul preferat sau chipsuri de cicolată pentru prăjituri)

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază hârtie de copt pe o tavă.
  2. Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și amidonul într-un bol mediu. Lasă deoparte.
  3. Mixează zahărul brun, zahărul granulat și untul până devin cremoase.
  4. Adaugă ouăle pe rând și vanilia, bătând 3 – 4 minute până când amestecul devine albicios și omogen.
  5. Încorporează ingredientele uscate. Amestecă până ce devin un aluat omogen, dar nu e necesar să iniști prea mult.
  6. Amestecă chipsurile de ciocolată.
  7. Împarte compoziția în 8 până la 10 porții aproximativ egale
  8. Pune câte 3 – 4 porții de aluat pe tava pregătită. Lăsă-le puțin neregulate și cu mult spațiu între ele.
  9. Coace fiecare porție câte 13 – 16 minute până se rumenesc ușor.
  10. Lasă biscuiții pe tavă încă 5 minute, să se răcească, apoi transferă-i pe un grătar pentru a se răci complet.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri