Simona Ionescu / Redactor Șef

Salam de biscuiți, altfel. Ideea e genială, iar ingredientele, puține

Salam de biscuiți, altfel. Ideea e genială, iar ingredientele, puține
Cu toții am crescut cu salam de biscuiți. Acesta a fost pentru mulți desertul copilăriei. O idee simplă a Mihaelei Dragu ne oferă o rețetă altfel. Ideea e genială, iar ingredientele sunt mai puține și mai la îndemână.

Un altfel de salam de biscuiți, fără lapte praf, cu doar câteva ingrediente, toate la îndemână, poate deveni desertul cel mai iubit de familie. Această rețetă se prepară foarte rapid, nu necesită coacere, iar rezultatul e fenomenal. Un alt avantaj este faptul că include doar câteva ingrediente pe care, probabil, le aveți deja în bucătărie. Prăjitura aceasta, pe care autoarea a numit-o „mozaic de biscuiți”, vă va încânta de la prima degustare.

Ingrediente pentru mozaic de biscuiți

– 300 g biscuiți simpli, dreptunghiulari (aproximativ 1,5 pachete) 

– 250 ml lapte (aproximativ 1,5 pahare) 

– 25 g cacao (2,5 linguri) 

– 75 g unt 

– 100 g zahăr (1/2 pahar)

Pentru glazură

– 200 ml smântână lichidă pentru frișcă 

– 120 g ciocolată amăruie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Dragu (@mihaela.dragu69)

Mod de preparare

Puneți laptele, zahărul și cacaoa într-o cratiță și încălziți-le la foc mic. După ce se omogenizează, adăugați untul și amestecați până se topește complet. Lăsați deoparte.

Așezați într-o tavă medie acoperită cu folie alimentară un strat de biscuiți întregi (ca și bază a prăjiturii), dispuși unul lângă altul.

Rupeți restul biscuiților în bucăți și turnați peste ei sosul pregătit anterior. Amestecați bine, astfel încât ingredientele să se combine și biscuiții să absoarbă sosul. Peste stratul de biscuiți întregi din bază, vărsați amestecul de biscuiți rupți cu sos și nivelați bine. În final, acoperiți cu un alt strat de biscuiți întregi. Lăsați prăjitura să se odihnească.

Pentru a pregăti glazura de ciocolată, puneți smântâna lichidă într-o cratiță și încălziți-o până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi opriți focul. Adăugați ciocolata mărunțită și amestecați până se topește complet. Lăsați crema să se răcească încet, la temperatura camerei.

Abia când s-a răcit complet, turnați crema peste prăjitura de biscuiți mozaic. Nivelați glazura și dați prăjitura la frigider pentru aproximativ 3 – 4 ore. Pentru servire, tăiați porții după forma biscuiților întregi. Veți obține niște „sandvișuri” de biscuiți, absolut delicioase.

Sursa: Instagram / Mihaela Dragu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri