Simona Ionescu / Redactor Șef

Scone, cele mai căutate prăjiturele din Anglia și Irlanda. Rețeta delicioasă a soției actorului din Suleyman. Video

Scone, cele mai căutate prăjiturele din Anglia și Irlanda. Rețeta delicioasă a soției actorului din Suleyman. Video
Dacă vă plac produsele de patiserie, e timpul să gustați ceva inedit, de care sunt îndrăgostiți locuitorii din Anglia și Irlanda. Rețeta celebrelor Scone a fost prezentată de soția celebrului actor din serialul Suleyman Magnificul pe contul său de socializare.

De pe masa lui Halit Ergenç, actorul care-l întruchipează pe Suleyman Magnificul și frumoasa sa soție, actrița Bergüzar Korel nu lipsesc niciodată delicioasele prăjiturele Scone. Sunt cele mai căutate produse de patiserie din Anglia și Irlanda. Iată rețeta prezentată de vedetă.

„Cel mai mare truc este să fărâmițați untul rece și făina”

Pe contul său de socializare, soția lui Halit Ergenç le-a arătat internauților cât de repede se pregătesc Scone, cele mai căutate produse de patiserie din Anglia și Irlanda. Le-a prezentat și un truc.

„Aici se folosește de obicei lapte bătut, eu nu cred că este necesar, smântâna sau laptele integral este de asemenea suficient de bun.

Cel mai mare truc este să fărâmițați untul rece și făina. Acele bucăți de unt dau o aromă foarte plăcută aluatului pe măsură ce se gătește. În rețeta simplă puteți pune ce doriți. Sunt minunate cu gem și unt”, a spus actrița Bergüzar Korel pe care o puteți vedea în serialul „1001 de nopți”, difuzat pe Happy Chanell.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti prăjiturelele de care vă veți îndrăgosti, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 450 g făină cernută, 50 g zahăr, 75 g unt rece, proaspăt scos din frigider și tăiat în bucăți mici, 2 ouă, 180 g lapte, 2 lingurițe cu praf de copt (2 pliculețe), 1 vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare

Încingeți cuptorul la 220 de grade și puneți o hârtie de copt, ca să nu se ardă. Puneți untul rece tăiat cubulețe în făina cernută și fărâmițați-l cu mâna. Adăugați apoi praful de copt, zahărul, sarea și amestecați ușor. Puneți încet laptele, ouăle, ușor cu spatele unei spatule și începeți să frământați.

Veți obține un aluat care se lipește de mână. Puneți făină pe bancul de lucru și întindeți aluatul uniform, cu mâna. Aveți grijă să-l păstrați gros, nu-l subțiați. Tăiați folosind o formă rotundă de biscuiți sau un pahar și așezați apoi coca pe tavă. Ungeți ușor cu lapte fiecare piesă. Lăsați în cuptor pentru 12-15 minute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre