Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele bunicii pentru cele mai bune și crocante murături. Veți avea un regal de gusturi

Secretele bunicii pentru cele mai bune și crocante murături. Veți avea un regal de gusturi
Toamna se numără bobocii, dar și rețetele pentru murături pe care gospodinele se întrec să le facă. Iată și câteva secrete ale bunicii pentru ca produsele să fie perfecte.

Românii au început să numere zilele până la sărbătorile de iarnă, iar gospodinele să caute cele mai „șmechere” rețete pentru a le fi pe plac invitaților. Secrete care vă vor scoate din impas.

Pentru orice român, murăturile sunt un adevărat deliciu, fără de care preparatele culinare n-ar mai fi la fel de gustoase. Există însă și momente în care chiar și cele mai talentate gospodine pot face greșeli. Iată la ce trebuie să fiți atente pentru a avea cele mai bune murături.

Murăturile perfecte sunt crocante

Bunicile spuneau întotdeauna că cele mai bune murături sunt cele crocante, ferme, care să nu fie plină de zeamă. Pentru a reuși să puneți așa ceva pe masă, trebuie să fiți atente în primul rând la cât de mult oțet puneți la murături. Oțetul se va combina cu apă, pentru că altfel nu se vor putea mânca.

De asemenea, fiți cu băgare de seamă și la cât de mult zahăr adăugați în murături, dacă vreți să aibă o savoare unică. Pentru că nimeni nu va dori să aibă lângă ceea mai bună friptură o murătură… dulce. În consecință, puneți atâta zahăr cât gusturile să fie echilibrate.

Sfaturi pentru cele mai bune murături

Condimentele vă salvează

Murăturile vor avea un gust extraordinar dacă veți adăuga și condimentele în cantități mici. E vorba de dafin, piper, usturoi, mărar, hrean, semințe  de muștar. Nu amestecați toate legumele într-un borcan în speranța că veți face murăturile perfecte. Trebuie să știți că fiecare legumă are modul și timpii ei de conservare, așa că cel mai bine este să puneți fiecare legumă în borcanul ei.

Folosiți sare specială pentru murături

Nu folosiți sare de masă pentru a pune  murături, ci doar sare specială, cea mai des folosită fiind cea grunjoasă. E lesne de înțeles că odată ce vor fi în borcane, toată lumea va dori să guste din delicatese, dar murăturile au nevoie de timp pentru a se mura așa cum trebuie. Nu le țineți nici prea mult, pentru că se vor înmuia.

Majoritatea gospodinelor optează pentru a pune la murat gogoșari, gogonele, castraveți. Ce spuneți dacă ați încerca și alte legume, de la ceapă la fructe exotice? Veți descoperi un adevărat regal de gusturi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre