Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul unui chec cu morcovi, pufos și intens aromat

Secretul unui chec cu morcovi, pufos și intens aromat
Carrot cake sau Chec cu morcovi este una din cele mai iubite prăjituri, la nivel mondial. Se găsește în cofetării, dar e simplu de făcut și acasă.

Dacă vreți ca prăjitura să fie una remarcabilă, urmați exemplul Andradei, care își promovează rețetele pe contul Quick_goodies de pe Instagram. Puțină  zeamă de portocale, adăugată în rețetă, e secretul. Asigură garanție pentru un gust deosebit.

Ingrediente pentru carrot cake pufos, umed & intens aromat

Prăjitură: •220g morcovi rași și 2 linguri de zeamă de portocale
•1 măr mediu ras + 2 linguri de zeamă portocale (pentru un gust mai intens se poate adăuga și coajă de portocale)
•90 ml ulei floarea soarelui
•140g zahăr tos
•50g zahăr brun
•2 ouă
•1 linguriță esență de vanilie
•180g făină
•1 linguriță scorțișoară
•1 linguriță praf de copt
•1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
•1 praf de sare
•90g nuci ușor mărunțite (zdrobite)

Crema de brânză •200g cremă de brânză fină
•70ml frișcă lichidă neîndulcită
•80g zahăr pudră
•1/2 linguriță esență de vanilie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by •Andrada• (@quick_goodies)


Mod de preparare

Într-un alt vas se mixează uleiul, zahărul, esența de vanilie și ouăle (adăugate pe rând). Într-o sită/strecurătoare se adaugă și se cerne peste amestecul de mai sus: făină, scorțișoară, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Peste amestecul obținut se adaugă mărul ras  și morcovii rași (totul scurs de lichid), apoi nucile mărunțite (la acest pas se amestecă cu o spatulă pentru a păstra consistența).

Compoziția astfel obținută se adaugă într-o tavă unsă bine cu unt (bloggerița a folosit o tavă pătrată cu latura 20cm) și se introduce la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute. După ce prăjitura carrot cake pufos, umed & intens aromat s-a copt, se lasă la răcorit, apoi se adaugă crema de mai jos. Pentru a prepara crema, se mixează toate ingredientele pentru crema și se adaugă deasupra, peste blat.  Prăjitura se poate servi imediat. Dacă rămâne, o puteți păstra câteva zile, la frigider.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre