Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake

Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake
Pentru atunci când dorești să-i delectezi pe cei dragi cu un desert ușor dar extrem de delicios, rețeta de tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză, carrot cake, este chiar ideală.

Dan Boldea, un tânăr de 24 de ani din Cluj, de meserie actor și cântăreț, a venit în ediția 14 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” ca să se joace cu mâncarea după cum declară el.

Și s-a jucat foarte frumos și asumat, preparând un delicios desert pe bază de morcovi și ananas cu care i-a cucerit maxim pe cei trei chefi.

Ingrediente pentru Carrot cake

400 gr de morcovi, 300 gr de făină integrală, 250 gr de ananas cu suc din conservă, 4 ouă, 200 gr de zahar alb tos, 100 gr de zahar brun, 150 ml ulei, 150 gr de stafide, 1 esență de vanilie, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de praf de copt, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare ( pentru blat de tort cu morcovi); 200 gr de zahar pudră, 250 gr de cremă de brânză, 100 gr de unt Pilos (pentru crema de brânză)

Carrot cake – Preparare

Preparare blat de tort cu morcovi: într-un bol, se amestecă ingredientele uscate: făina scorțișoara, bicarbonatul și praful de copt. Ouăle se mixează bine presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul tos și cel brun și se mixează până rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă uleiul, esența, apoi se încorporează amestecul de ingrediente uscate.

Morcovii se curăță, se dau pe răzătoare și se încorporează în aluat. Bucățile de ananas din compot se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de carrot cake. Se adaugă și stafidele ușor hidratate în apă caldă. Se potrivește textura blatului de tort cu puțin suc de la compotul de ananas, așa încât să fie ca a unui blat de tort clasic.

Compoziția obținută se întinde uniform la baza unei forme de tort de 24-25 cm și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Se va face și testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii.

Preparare cremă de brânză pentru carrot cake: se amestecă untul ținut la temperatura camerei cu zahărul până devine cremos. Se încorporează crema de brânză și se adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului. Crema de brânză se întinde uniform peste blatul de tort cu morcovi și ananas.

Sursa: Chefi la cuțite

Marele jaf. Hoții prinși, marfa de negăsit. Oare câți români folosesc telefoane furate?