Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa cremă albă, de țelină, în ton cu sezonul rece

Supa cremă albă, de țelină, în ton cu sezonul rece
Supele cremă sunt o idee interesantă dacă vreți să preparați rapid două feluri de mâncare odată. Groase și sățioase, supele cremă oferă sațietate cât pentru o masă completă.

Nutriționiștii transmit faptul că un consum frecvent de țelină te ajută să beneficiezi de o cantitate semnificativă de vitamina A, esențială pentru o vedere bună. Acest zarzavat conține betacaroten în frunze care îți vor furniza vitamine din complexul B, care ajută la creșterea imunității. Țelina conține și fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic. Astfel, țelina devine un necesar mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale, consumarea ei periodic contribuind la scăderea hipertensiunii.

În sezonul rece sunt cu atât mai mult  importante toate aceste nutrimente. Iar cum în perioada aceasta rădăcinile de țelină se găsesc din belșug, la piață și supermarketuri, o idee e să încercați rețeta noastră, care este în ton cu sezonul alb de afară. Rezultatul va fi o supă cremă albă, extrem, de aromată.

Ingrediente pentru supă-cremă de țelină

-o rădăcină medie de țelină

– o ceapă albă de mărime medie

-o rădăcină de păstârnac mai mare ( sau 2 mai mici)

-o rădăcină de pătrunjel mică spre medie

-doi cartofi albi

-sare

-opționale: crutoane, nucă prăjită, pătrunjel tocat, fulgi de chilli

Mod de preparare

Începeți prin a curtăța zarzavaturile de coajă. Apoi tăiați-le în bucăți, dar nu foarte mici. Într-o oală încăpătoare, fierbeți zarzavaturile împreună. Ideal este să o faceți la foc mic, pentru a preîntâmpina sfărâmarea lor. Pentru a verifica dacă sunt fierte, înțepați-le cu o furculiță sau un cuțit. Verificați țelina sau păstârnacul, acestea se fierb cel mai greu.

După ce zarzavaturile au fiert, transferați-le în vasul unui blender cu apă din zeama în care au fiert până la maxim jumătatea vasului, apoi blendați. Pe parcurs, adăugați sare, și testați pentru a atinge gustul dorit. Pe măsură ce supa cremă se blendează, completați cu zeama de zarzavaturi în care au fiert acestea. Completați și blendați până ce ajungeți la textura și consistența dorite.

Când totul e gata transfgerați într-o oală și serviți. Puteți servi cu pătrunjel tocat deasupra, sau cu nuci puțin rumenite în prealabil. Fulgii de chilli sunt o completare delicioasă a acestui preparat care se acompaniază bine și cu crutoane. De asemenea, dacă doriți, puteți stropi supa cremă, înaintea servirii, cu o lingură de ulei de măsline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre