Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de urzici cu leurdă și crutoane, perfectă pentru o masă ușoară de primăvară

Supă cremă de urzici cu leurdă și crutoane, perfectă pentru o masă ușoară de primăvară
Urzicile și leurda sunt vedetele primăverii, o bogăție de vitamine și minerale. De aceea, în această primăvară de pe masă nu trebuie să lipsească supa cremă de urzici cu leurdă și crutoane.

În Postul Paștelui, puteți pregăti rapid o masă ușoară și hrănitoare apelând la o rețetă senzațională. Ce spuneți de o minunată supă de urzici cu leurdă și crutoane?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această supă hrănitoare, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g urzici proaspete (spălate bine și opărite 1 minut în apă clocotită), 1 legătură mică de leurdă, 1 ceapă medie tocată mărunt, 2 cartofi medii curățați și tăiați cuburi.

Vă mai sunt necesare 2 linguri cu ulei de măsline, 100 ml smântână lichidă (sau alternativă vegetală, pentru post), sare, piper. Crutoanele le pregătiți din 2 felii de pâine uscată tăiată cuburi, 1 lingură cu ulei de măsline și un praf de sare.

Mod de preparare

Se spală urzicile în apă rece de mai multe ori pentru a îndepărta impuritățile, apoi se opăresc rapid în apă clocotită timp de un minut. Se scurg și se lasă deoparte. Într-o oală, se încălzește uleiul de măsline și se călește ceapa până devine translucidă.

Se adaugă și cartofii și se mai lasă câteva minute. Puneți apă, urzicile, iar când cartofii sunt aproape fierți, adăugați urzicile și frunzele de leurdă. Se lasă să fiarbă încă 5 minute, până se înmoaie toate ingredientele.

Folosiți un blender pentru a transforma supa într-o cremă fină. Se adaugă smântâna, sare și piper după gust, și se amestecă bine.

Cum se prepară crutoanele

Supă cremă de urzici cu leurdă și crutoane, perfectă pentru o masă ușoară de primăvară. Rețeta e plină de vitamine
Supă cremă urzici și leurdă, o minunăție de primăvară

Pentru a pregăti crutoanele, se încinge o tigaie cu ulei de măsline, se adaugă cuburile de pâine și se prăjesc până devin aurii și crocante. Presărați sare peste ele. Se toarnă supa fierbinte în boluri, crutoanele și se decorează cu frunze proaspete de leurdă.

Beneficiile consumului de urzici

Superaliment al primăverii, folosit de secole în medicina tradițională și confirmat astăzi de cercetări științifice, urzicile au efecte remarcabile asupra sănătății umane. Extractul de urzici stimulează funcția renală și reduce retenția de apă, fiind un remediu tradițional pentru curățarea organismului.

Datorită conținutului de potasiu, echilibrează fluidele din corp și pot preveni formarea pietrelor la rinichi.

Grație acidului cafeic alături de alți antioxidanți, urzicile reduc inflamațiile din organism și pot diminua simptomele artritei și durerile articulare. De asemenea, urzicile sunt un aliat important împotriva anemiei și sunt un tonic bun pentru păr și piele.

Sursă foto: nittygrittylife.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri