Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa de însănătoșire grabnică, de post și ideală pentru vegani. Combate gripa și răceala imediat

Supa de însănătoșire grabnică, de post și ideală pentru vegani. Combate gripa și răceala imediat
Știe orice bunică ce minuni face supa de pui când cineva este răcit. Sezonul gripelor și al răcelilor nu a trecut încă, însă am intrat în postul Paștelui. E simplu să înlocuim supa de pui clasică cu această supă vegană de însănătoșire grabnică.

O supă complet de post, vegană, dar plină de ingrediente care duc la însănătoșire rapidă în caz de răceală, aceasta este rețeta pe care am descoperit-o. De inspirație asiatică, preparatul arată extraordinar, are un gust fabulos și efecte miraculoase asupra stării de sănătate. Supa de însănătoșire grabnică cu ghimbir și turmeric este leacul tuturor bolilor de sezon. 

Chiar dacă lista ingredientelor pare complexă, vestea bună e că le veți găsi garantat pe toate la orice supermarket.

Ingrediente pentru Supa de însănătoșire grabnică

– 6 căței de usturoi

– 5 șalote (cepe) medii

– 1 bucată de ghimbir proaspăt

– 3 ardei iuți cu miezul îndepărtat

– 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt

– 2 lingurițe de chimen măcinat

– 2 lingurițe de turmeric măcinat

– 1 linguriță de coriandru măcinat

– 1/4 cană ulei de cocos de bună calitate

– 1/4 cană și 1 lingură ulei de măsline

– 4 căni de supă de legume (sau apă ori băutură vegetală de migdale, soia sau ovăz)

– 1 cutie de lapte de cocos

– Tăiței de orez nefierți

– 1 legătură de frunze de sfeclă elvețiană sau mangold

– 2 cepe verzi, tocate mărunt

– 1 cană frunze proaspete de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul se macină într-un blender împreună cu condimentele și se adaugă apoi uleiul de cocos. Păstrați 1-2 căței de usturoi. 

Separat, puneți uleiul de măsline într-o oală și căliți, pentru a aromatiza supa, usturoiul păstrat tăiat felii. Adăugați apoi amestecul din blender și mai căliți puțin. Continuați să adăugați laptele de cocos și supa de legume, frunzele de mangold și tăițeii. Asezonați cu sare și piper, după gust, și fierbeți până ce tăițeii sunt gătiți. Completați supa de însănătoșire cu pătrunjelul tocat și serviți-o fierbinte cu zeamă de lămâie proaspăt storsă deasupra.

Efectele condimentelor

Chimenul conține cantități importante de magneziu și fier. Semințele de chimen au și proprietanti anti-cancerigene. Beneficiile chimenului în cazul afecțiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutând în caz de flatulență, indigestie, grețuri, diaree.

Ghimbirul este o sursă de nutrienți, care conține o gamă largă de vitamine – inclusiv vitamina C, și vitaminele B tiamina, riboflavina și niacina – alături de minerale precum fier, calciu și fosfor.

Ruda apropiată a ghimbirului, turmericul este o plantă perenă originară din India, a cărei denumire științifică este Curcuma Ionga. Curcuma, substanța activă din turmeric, este cea care are efecte curative, odată ce ajunge în organism.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri