Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă de tăiței cu carne de vită. O rețetă asiatică foarte specială

Supă de tăiței cu carne de vită. O rețetă asiatică foarte specială
Chiar dacă vremea se încălzește și vara prezentă există ceva cu adevărat reconfortant într-un bol aburind de supă fierbinte. Aromele care umplu bucătăria sunt pur și simplu irezistibile.

Ingrediente pentru Supă de tăiței cu carne de vită

2 kg de mușchi de vită, piept sau pulpă de vită

6 felii de ghimbir

2 linguri de ulei

1 ceapă mică

4 căței de usturoi

2 cepe de sol

4 ardei iuți thailandezi (se pot înlocui cu ardei iuți roșii uscați)

3 linguri de vin

4 linguri de sos de soia (opțional)

1 lingură de pastă de fasole chili

8 lingurițe de zahăr tos

1 roșie (sau 1 lingură de pastă de tomate)

1 pungă de condimente asiatice (1 baton de scorțișoară, 2 anason stelat, 1 cardamom negru, 1 coajă de mandarină uscată, 2 felii de rădăcină de lemn dulce, 1 linguriță de semințe de fenicul, 1 linguriță de semințe de coriandru, 1 linguriță de boabe de piper de Sichuan)

8 căni de apă fiartă

Tăiței albi proaspeți, subțiri sau groși

Varză choy sau oricare dintre verdețurile tale preferate

Mod de preparare

Tăiați carnea de vită în bucăți mici și adăugați-le într-o oală mare cu apă rece împreună cu 3 felii de ghimbir. Se aduce la fierbere, se scurge apa și se clătește carnea de vită cu apă curentă.

În aceeași oală, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați ceapa, celelalte 3 felii de ghimbir, usturoiul, ceapa și ardeii iuți thailandezi (dacă se folosesc). Gătiți timp de 1 minut până când se fragmentează. Adăugați carnea de vită și gătiți câteva minute până când se rumenește ușor. Se asezonează cu vin, sos de soia, pastă de fasole chili și zahăr tos. Se amestecă bine. Adăugați roșiile și punga de condimente.

Se toarnă aproximativ 8 căni de apă fiartă pentru a acoperi carnea de vită. Aduceți totul la fierbere, apoi reduceți focul la mic. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 3 ore. Se fierb tăițeii în apă clocotită timp de 1 minut, apoi se adaugă choy și se fierb încă un minut. Puneți tăițeii într-un bol, adăugați bulionul, carnea de vită, choy și decorați cu ulei de chili, ceapă verde și coriandru.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre