O supă mexicană de tortilla a fost prezentată de Kamila Villegas Millan, concurentă în ediția 5 din sezonul 8 Chefi la cuțite. Ea a venit să-i impresioneze pe carismaticii chefi cu o rețetă gustoasă și picantă.
Supă mexicană de tortilla – Ingrediente:
200 gr piept de pui preparat la cuptor, 12 tortillas tăiate în fâșii subțiri, ulei pentru prăjit, 3 ardei chile pasilla, 8 roșii medii , 1/2 ceapă mare , 1 cățel de usturoi, 1 litru de apă, 1 legătură de pătrunjel, 1/4 linguriță de oregano uscat, 1 avocado, 150 de gr brânză proaspătă , 2 linguri smântână acră
Mod de preparare
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și rumenim bine fâșiile de tortilla. Le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante. În aceeași tigaie, prăjim 2 ardei iuți, curățați de semințe și tocați mărunt, până se rumenesc ușor. Într-o altă tigaie încingem o lingură de ulei, la foc mediu.
Amestecăm roșiile tocate cu ardeii prăjiți, ceapa tocată și usturoiul tocat. Adăugăm și oregano și punem totul peste uleiul încins. Lăsăm la preparat 5 minute, apoi adăugăm apa. Lăsăm din nou să fiarbă 6-8 minute, apoi adăugăm pieptul de pui tocat mărunt și crenguțe de pătrunjel. Acoperim vasul și lăsăm supa să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Îndepărtăm firele de pătrunjel.
Pentru servire, punem fâșiile de tortilla prăjite în farfurii și turnăm supa deasupra. Adăugăm avocado tocat, brânză și fâșii din ardeiul iute, oprit. Este o supă picantă, foarte gustoasă, așa cum sunt de obicei, preparatele mexicane.
Sursa: Chefi la cuțite
Vincent van Gogh, povestea unui pictor care și-a pierdut mințile din cauza iubirii neîmpărtășite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook