Simona Ionescu / Redactor Șef

Supe de pui mai altfel. Supa rabinului și supa rece de ridichi au spart topurile. Merită să le încercați

Supe de pui mai altfel. Supa rabinului și supa rece de ridichi au spart topurile. Merită să le încercați
Pe căldurile de foc, o supă e binevenită pentru a vă ține organismul hidratat și sănătos. De data asta, puteți încerca două supe cu totul și cu totul speciale: supa rabinului și o extraordinară supă de ridichi.

Prima se consumă caldă, pentru a aduce organismului tot ce are nevoie să funcționeze la capacitate maximă, cealaltă o puteți mânca rece. Indiferent ce ați alege, sunt pur și simplu fenomenale.

Ingrediente pentru supa rabinului

Pentru a pregăti supa rabinului aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pui întreg, 500 g morcovi, 1 păstârnac mare, 1 rădăcină mică de țelină, zahăr, 2-3 frunze mari de dafin, 1 căpățână de usturoi, 2 cuburi de concentrat de pui, sare, piper.

Mod de preparare

Curățați, spălați bine și tăiați în bucăți mai mari, lungi de trei centimetri morcovii, păstârnacul și țelina. Ceapa se taie în sferturi. Puiul se curăță, se spală bine și se spune la fiert întreg la foc mic. După un sfert de oră se adaugă legumele și restul ingredientelor. Se ține pe foc până se desprinde carnea de pe os. La final, se potrivește cu sare, piper și puțin zahăr. Veți consuma o supă minunată, dulce și aromată.

Supa rabinului, o minunăție pentru vară

Supă rece de ridichi

Pentru supa rece de ridichi aveți nevoie de 1,5 l bere lăsată deschisă peste noapte, 350 g șuncă, 1 bucată de cartof fiert, 5 bucăți de ridichi, 4 bucăți de ouă fierte tari, 1 castravete, 1 legătură de ceapă verde, 2 linguri cu smântână, sucul unei jumătăți de lămâie, 1 legătură cu mărar, sare, piper.

Mod de preparare

Curățați ouăle tari, albușurile se toacă mărunt, iar gălbenușurile se pasează și se freacă bine cu muștarul, sarea și smântâna. Amestecați bine și când s-a făcut o pastă groasă, se toarnă ușor berea. Puneți și ridichile tăiate în felioare subțiri, dar și castravetele tăiat în felii, șunca și cartoful tăiate cubulețe și ceapa verde, tocată mărunt.

Amestecați bine, potriviți cu sare și suc de lămâie. Dați amestecul la frigider pentru minim două ore. Supa de ridichi se consumă rece, cu mult mărar și piper.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre