Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă aperitiv cu fasole și linte

Tartă aperitiv cu fasole și linte
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal, o delicioasă și inedită Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte, pe care o putem încerca și noi, căci tare bine arată!

Având ca bază un aluat dospit și o umplutură din conserve, e delicioasă această Tartă aperitiv cu fasole și linte. Mai conține porumb dulce, dar și câteva felii de bacon afumat.

Ingrediente pentru Tartă aperitiv cu fasole și linte:

Tarta: 500 gr făină, 7 gr drojdie uscată, 350 ml apă caldă, 1/2 linguriță zahăr, 1 linguriță sare

Pentru umplutură: 1 conservă de fasole albă, 1 conservă de fasole roșie, 1 conservă de linte, 1 conservă de porumb dulce, castraveciori murați, ulei de măsline, 2-3 fire de ceapă verde, oțet, 250 gr bacon afumat

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de tartă aperitiv, se procedează ca la orice Rețetă de pâine. Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină, formând astfel plămădeala. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, lăsând-o să se dezvolte până se dublează ca volum.

Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă la dospit 40 de minute. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutura tartei aperitiv cu fasole și linte. Se scurg conservele de fasole, respeciv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă întro pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.

Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț, și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute, sau până când este bine rumenit la exterior. Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește frumos. Coșulețul din aluat se lasă la temperat, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet, sau cu un dressing clasic.

Sursa: Chefi la cuțite

Apariție frapantă: fiica Andreei Berecleanu. Studiază la Londra

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre