Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu caramel sărat, ciocolată și nuci pecan

Tartă cu caramel sărat, ciocolată și nuci pecan
Combinația de ciocolată și caramel sărat este imbatabilă. Dacă adăugăm și nuci pecan, care sunt unele dintre cele mai aromate nuci, rezultatul nu poate fi decât unul spectaculos.

Ingrediente pentru tartă cu caramel sărat, ciocolată și nuci pecan

1 1/2 cești de zahăr

3/4 ceașcă de unt (1 ½ baton), topit

1/3 cană de făină de toate tipurile

1/3 cană de cacao 100% cacao neîndulcită

1 lingură de sirop de porumb ușor

1 linguriță de extract de vanilie

3 ouă mari

aluat de tartă

Caramel sărat: 3/4 cană de zahăr

1 lingură de suc proaspăt de lămâie

1/3 cană de smântână groasă

4 linguri de unt

1/4 linguriță de sare de masă

Topping:  2 căni de jumătăți de nuci pecan prăjite

1/2 linguriță de sare de mare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Jacobs (@katiejacobsnashville)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pentru a face umplutura de ciocolată, amestecați împreună primele 6 ingrediente într-un bol mare. Adăugați ouăle, amestecând până când se combină bine. Se toarnă amestecul în coaja de plăcintă. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute. Umplutura va fi moale, dar se va întări pe măsură ce se răcește. Scoateți din cuptor pe un grătar de sârmă.

Prăjiți jumătățile de nuci pecan pe o foaie de copt în cuptorul încins, până când acestea devin fragede (aproximativ 5 minute, nu lăsați să se rumenească). Scoateți și lăsați să se răcească. Între timp, pregătiți caramelul. Aduceți 3/4 cană de zahăr, 1 lingură de suc de lămâie și 1/4 cană de apă la fierbere într-o cratiță medie la foc mare. Nu amestecați.

Fierbeți, amestecând ocazional după ce zahărul începe să își schimbe culoarea, 8 minute sau până când devine chihlimbar închis. Nu vă îndepărtați de cratiță, deoarece zahărul ar putea arde rapid odată ce începe să își schimbe culoarea. Se îndepărtează de pe foc; se adaugă smântână și 4 linguri de unt. Se amestecă constant până când se oprește bubuitura și se încorporează untul (aproximativ 1 minut). Se adaugă sarea de bucătărie.

Pentru a asambla plăcinta, aranjați jumătățile de nuci pecan pe plăcintă. Se acoperă cu caramel cald. Se răcește 10 minute; se presară cu sare de mare. Se prepară din timp: Această plăcintă este foarte bună servită a doua zi după ce a fost făcută. Pur și simplu se acoperă și se păstrează la temperatura camerei.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre