Rețetă. Desert indian pentru doamne pretențioase. Cine-l gustă odată, nu-l va uita

Rețetă. Desert indian pentru doamne pretențioase. Cine-l gustă odată, nu-l va uita
Cu 8000 de ani în urmă, în India s-a folosit pentru prima dată zahărul rafinat. Să fie oare unul dintre motivele pentru care deserturile indiene sunt pur și simplu spectaculoase?

Dacă doriți să mâncați ceva special, dar v-ați săturat de deserturile românești pe care le-ați tot consumat, încercați un dulce indian. E ceva de vis!

Desert indian pentru doamne pretențioase. Cine-l gustă odată, nu-l va uita

Acest desert se prepară foarte repede. Aveți nevoie doar de 10 minute pentru pregătire și de alte 30 de minute pentru a-l ține la congelator. În plus aveți nevoie de produse simple, precum lapte praf, unt și smântână, iar pentru gust se adaugă nuci. Ingredientele necesare sunt: 100 g unt, 100 g smântână de 20% grăsime, 100 g zahăr, 10 g zahăr vanilat, un praf de sare, 250 g lapte praf și nuci după cât vă poftește inima.

Mod de preparare

Pentru început, topiți untul la foc mic, apoi puneți puțină sare, apoi zahărul și amestecați cât mai bine. Ulterior, adăugați și smântâna și amestecați în continuare cu simț de răspundere.

Când preparatul a ajuns la punctul de fierbere, se ia cratița de pe foc și se pune zahărul vanilat. Se mixează totul timp de maxim cinci minute. În compoziția mixată se va pune laptele, amestecând foarte bine în continuare. Aveți nevoie să obțineți un amestec cât mai vâscos, care nu-și schimbă forma.

Se lasă la congelator pentru o jumătate de oră

După ce desertul este gata, se așează într-o formă tapetată cu folie alimentară și unsă cu ulei. Se folosește o lingură sau un cuțit pentru a nivela totul. La final, se vor adăuga și nucile, care se vor apăsa cu o lingură pentru a intra în compoziție. Se introduce în congelator pentru o jumătate de oră. După ce se scoate, se taie în pătrate. Veți descoperi poate cel mai fraged și mai gustos desert pe care l-ați gustat în ultimii ani. Veți fi atât de încântați, că veți mai cere o porție.

Sursă foto: dcnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre