O tartă cu gorgonzola și spanac poate fi un aperitiv perfect la o masă festivă. dar, foarte bine, ține loc de gustare și chiar de fel principal. E consistentă și, până la urmă, deșpinde cât mănânci din ea. Merge de minune în compania unei salate din fruze și crudități.
Ingrediente pentru Tartă cu gorgonzola și spanac
Pentru aluat – 200g de unt; – 350g de făină; – 3 linguri făînă de porumb; – 1/2 linguriță praf copt; – 1/2 linguriță sare; – apă rece. Pentru umplutură – 250g de gorgonzola; – 3 ouă; – 2 linguri făină grâu + 1 vârf de praf de copt; – 3 linguri smântână; – 500g de spanac; – puțină nucșoară; – un ou pentru uns.
Mod de preparare
Într-un bol punem făina (ambele tipuri), untul cubulețe, sarea și praful de copt. Amestecăm cu mâna până obținem un aluat omogen și adăugăm apă rece doar atât cât să obținem un aluat maleabil, nelipicios, cu consistentă asemănătoare plastilinei.Acoperim vasul și-l dăm la rece până ne ocupăm de umplutură.
Punem într-un vas apă la fiert. Spălăm bine frunzele de spanac iar când clocotește apa, le adăugăm în vas timp de câteva minute (2-3 ) doar cât să se înmoaie. Le scoatem într-o strecurătoare și le lăsăm la scurs.
Batem ouăle cu o furculița, adăugăm brânza rasă, făină și praful de copt, smântâna, spanacul scurs și tocat mărunt și puțină nucșoară rasă și omogenizam.
Apoi ungem tavă pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim puțin aluat pentru împletitura de pe margine) și întindem cu sucitorul o foaie rotundă. O o punem în tavă acoperind și pereții. Înțepam cu furculița aluatul și băgăm tavă în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute, timp în care întindem restul de aluat rămas, îl tăiem fâșii și formăm împletitura de pe margine.
După 5 minute scoatem tavă de la cuptor, punem umplutura în ea. Completăm marginile cu împletitura și ungem cu ou. Băgăm tavă înapoi la cuptor și lăsăm până se rumenește frumos. Servim tarta caldă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook