Această rețetă de brioșe cu spanac este simplă de preparat și va încânta musafirii. Asta pe lângă faptul că spanacul, mâncarea preferată a loi Popeye, vă va aduce un aport de substanțe nutritive. Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului printre care vitaminele A, C și K, acid folic, fier, dar și calciu. Iată cum se prepară rețeta simplă.
Ingrediente brioșe cu spanac:
Pentru aluat:
3 ouă
200 gr de făină
100 gr de unt
100 gr smântână
½ plic de praf de copt
2 lingurițe de miere
Pentru umplutură:
400 gr de spanac (o pungă de spanac congelat)
O ceapă mică
2-3 căței de usturoi
2 linguri de ulei
Sare
Brânză feta sau cașcaval, pentru decor
Mod de preparare:
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc în ulei. Se adaugă spanacul și se sărează după gust, se mai lasă pe foc cca 5-10 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Separat, amestecăm bine gălbenușurile cu sare, adăugăm untul, mierea și smântâna. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor, ca să păstrăm volumul. Făina o amestescăm cu praful de copt și o adăugăm atent, amestecând de jos în sus.
Verificăm dacă s-a răcit umplutura și o adăugăm la aluat. Forma pentru brioșe se unge cu unt și se toarnă cu lingura compoziția. La sfârșit punem pe fiecare brioșă câte o bucățică de brânză feta sau cașcaval, în funcție de preferințe.
Brioșele se coc la foc potrivit (180-200 grade C) timp de 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt gata – la nevoie, le puteți lăsa încă 5 minute.
Foto: Facebook
Ceapă umplută cu carne tocată și bacon. Rețetă inedită
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook