Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu „honey crumble” și sos de lămâie

Tartă cu „honey crumble” și sos de lămâie
Delicioasă și răcoroasă, cu gust dulce-acrișor, este perfectă pentru o zi de vară caniculară, această tartă de lămâie cu honey crumble și sos de lămâie.

Tarta de lămâie rămâne una din preferatele amatorilor de dulciuri. E deopotrivă dulce și surprinzătoare, dată fiind aciditatea fructului din familia citricelor. Azi vă prezentăm o prăjitură aparte, care respectă fidel noile tendințe în materie de dulciuri.

Ingrediente pentru Tartă de lămâie cu honey crumble

Pentru honey crumble: 2 linguri de miere, 50 g unt, 50 – 60 g fulgi de ovăz

Pentru crema de lămâie: 150 g zahar, 1 ou, 20 g amidon , 250 ml lapte, zeama și coaja rasă de la 1 lămâie, 200 g de unt (82% grasime)

Pentru sosul de unt cu lămâie: 50 g unt, 100 g zahăr zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare Tartă de lămâie cu honey crumble

Pentru preparare honey crumble, punem 2 linguri de miere și 50 g unt într-o cratiță mică, la foc mediu și amestecăm continuu până se topește untul. Se ridică vasul de pe foc, se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă bine. Se întinde amestecul rezultat în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Pentru crema de lămâie, mixăm oul cu un praf de sare, zaharul si amidonul, apoi turnăm laptele cald și adăugăm coaja de lămâie.
Punem vasul pe foc și fierbem crema amestecând condinuu până se îngroașă ca o budincă. O lăsăm să se răcească bine, apoi încorporăm untul moale și potrivim gustul cu zeamă de lămâie.

Pentru sosul de unt cu lămâie, punem untul la topit, adăugăm zahărul, apoi treptat, zeama de lămâie și amestecăm intens până sosul devine consistent.

Pe farfurii așezăm bucăți din honey crumble și cu un posh formăm alveole din crema de lămâie cu unt. Presărăm deasupra honey crumble și servim cu sos de lămâie și unt.

Sursa: Chefi la cuțite

Adela Mărculescu, una dintre cele mai frumoase artiste. 50 de ani de film şi teatru

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre