Tartă dulce cu borș acru

Iată rețeta pentru o prăjitură aparte, inspirată din rețetele vechi tradiționale.
200 ml. borș acru, 1 pahar de griș (250 ml paharul), 1 pahar faină de grîu, 100 g faină de hrișcă (o puteți înlocui cu faină de ovăz sau de grâu), 1 pahar miez de nuci (puteți folosi semințe pe care le preferați pe lânga miezul de nuci), 60 – 80 ml ulei, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 plic zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 1 borcan de 500 g marmeladă de zmeură (capșuni, gutui sau orice preferați)
Punem borșul într-un vas. Adaugăm bicarbonatul. Peste 2 – 3 minute adaugăm grișul, făina de hrișcă să se umfle timp de 20 – 25 min. Adaugăm uleiul și amestecăm bine compoziția. Punem făina de grâu și celelalte ingrediente. Amestecăm bine toate ingredientele. Frământăm aluatul până obținem o cocă omogenă și moale.
Între timp, pregătim tava. Pornim cuptorul pentru a se preîncălzi. Tava în care vom coace prăjitura o ungem cu puțin ulei sau unt. Punem aluatul în tavă și, cu mâna îl întindem pe toata suprafața acesteia, până se obține un strat uniform. Punem tarta la copt în cuptorul supraîncălzit din timp la 180 de grade C. Dupa 30 de minute de la coacere scoatem tava din cuptor și punem peste tartă marmelada. O lăsăm să se mai coacă încă 10 – 15 minute.
Sursa: Bunica.md
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook