Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă dulce cu borș acru

Tartă dulce cu borș acru
Stranie denumire... Nu-i așa? Însă să ne amintim că bunicile noastre cândva foloseau și încă mai folosesc borșul acru de casă în patiserie. Turtele dulci le coceau în cuptorul cu lemne.

Iată rețeta pentru o prăjitură aparte, inspirată din rețetele vechi tradiționale.

Ingrediente:

200 ml. borș acru, 1 pahar de griș (250 ml paharul), 1 pahar faină de grîu, 100 g faină de hrișcă (o puteți înlocui cu faină de ovăz sau de grâu), 1 pahar miez de nuci (puteți folosi semințe pe care le preferați pe lânga miezul de nuci), 60 – 80 ml ulei, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 plic zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 1 borcan de 500 g marmeladă de zmeură (capșuni, gutui sau orice preferați)

Mod de preparare:

Punem borșul într-un vas. Adaugăm bicarbonatul. Peste 2 – 3 minute adaugăm grișul, făina de hrișcă să se umfle timp de 20 – 25 min. Adaugăm uleiul și amestecăm bine compoziția. Punem făina de grâu și celelalte ingrediente. Amestecăm bine toate ingredientele. Frământăm aluatul până obținem o cocă omogenă și moale.

Între timp, pregătim tava. Pornim cuptorul pentru a se preîncălzi. Tava în care vom coace prăjitura o ungem cu puțin ulei sau unt. Punem aluatul în tavă și, cu mâna îl întindem pe toata suprafața acesteia, până se obține un strat uniform. Punem tarta la copt în cuptorul supraîncălzit din timp la 180 de grade C. Dupa 30 de minute de la coacere scoatem tava din cuptor și punem peste tartă marmelada. O lăsăm să se mai coacă încă 10 – 15 minute.

Sursa: Bunica.md

S-a aflat cât rezistă COVID-19 pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre