Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat cât rezistă COVID-19 pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție

S-a aflat cât rezistă COVID-19 pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție
În fiecare zi aflăm informații noi despre virusul care a lovit planeta. S-a aflat cât rezistă pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție salvatoare pentru a diminua riscul de transmitere a noului coronavirus.

Experții de pe toată planeta cercetează virusul care a răvășit viețile noastre. În fiecare zi, aflăm informații noi și înspăimântătoare despre COVID-19. Știam că virusul rezistă pe suprafețe, în aer, în lift, pe telefon, iar acum s-a aflat cât rezistă pe piele.

S-a aflat cât rezistă COVID-19 pe piele

Potrivit cercetătorilor japonezi, noul coronavirus rămâne activ pe piele timp de nouă ore. Specialiștii au confirmat necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Spre deosebire de coronavirus, agentul patogen care provoacă gripa supravieţuieşte pe piele aproximativ 1,8 ore, se arată într-un studiu publicat în jurnalul Clinical Infectious Diseases, potrivit AFP.

“Supravieţuirea timp de nouă ore a SARS-CoV-2  pe pielea omului poate creşte riscul de transmitere prin contact comparativ cu virusul gripal A, accelerând astfel pandemia”, se arată în studiu făcut de cercetătorii japonezi, scrie capital.ro.

COVID-19. Igiena mâinilor poate reduce riscul

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces. Coronavirusul şi virusul gripal devin inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.

“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce riscul”, se menţionează în studiu. Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de spălare în mod regulat şi corect a mâinilor pentru limitarea transmiterii virusului.


Grigore Leșe, mai tare decât coronavirusul. Cum a sfidat autoritățile și a adunat lumea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre