Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă sărată cu brânză și roşii cherry

Tartă sărată cu brânză și roşii cherry
O reţetă de vară, preparată doar din ingrediente proaspete şi bună de savurat la cină: tartă sărată cu brânză și roşii cherry. Cumpărați brânza, de oi sau de capră, de la sursă sigură.

Roșii și brânză. Ce poate fi mai gustos în timpul verii? Uite două rețete de tartă, făcute cu aceste ingrediente sănătoase! Cumpărați brânza, de oi sau de capră, de la sursă sigură, ca să aibă aroma cu care ne-am obișnuit.

Tartă sărată cu brânză și roşii cherry

Pentru o tartă cu brânză şi roşii aveți nevoie de ingrediente proaspete. Cumpără dintr-un loc cunoscut brânza de oi sau de capră şi foloseşte una mai sărată.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 170 g unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri smântână
  • 1 praf de sare.

 Pentru umplutură

  • 400 g telemea de oi sau de capră
  • 3 ouă
  • 300 g roşii cherry (roşii şi galbene)
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri ulei
  • busuioc proaspăt, pentru servit
  • câţiva mieji de floarea-soarelui
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Amesteci făina cu laptele, smântâna şi praful de sare până se omogenizează compoziţia. Adaugi untul şi frămânţi aluatul, lăsându-l la rece 15 minute.

Întinzi o foaie de aluat cu care tapetezi interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Înţepi cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt.

Tai brânza cubuleţe, amesteci cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă tare.

Torni compoziţia peste foaia de tartă şi garniseşti cu roşiile tăiate în jumătate. Deasupra presari oregano, pui frunzuliţe de busuioc, miejii de floarea-soarelui, stropeşti cu ulei şi coci, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Serveşti cât este caldă.

Tartă cu brânză de capră

O reţetă la fel de gustoasă este tarta cu brânză de capră, de vară bună de savurat la cină.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foitaj
  • 2 ouă
  • 3 roşii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 400 g brânză de capră
  • busuioc verde

Mod de preparare

  • Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
  • Tai aluatul în jumătate pe lat şi-l aşezi în tavă, având grijă să laşi spaţiu între cele două blaturi
  •  Îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte, după care-l laşi la răcorit, cel puţin 30 de minute.
  • Îndepărtezi capătul verde de la roşii şi le tai cuburi. Le amesteci cu o lingură ulei de măsline, oţetul, ceapa tocată, usturoiul pisat, sare şi piper după gust.
  • Pui roşiile într-o tavă tapetată de cuptor şi le coci aproximativ 30 de minute, după care le laşi la răcit.
  • Combini brânza tăiată cubuleţe cu restul de ulei de măsline, sare şi piper.
  • Cu un cuţit bine ascuţit decupezi un strat din partea superioară de la blaturi, lăsând însă marginile intacte. Pui în fiecare blat un strat de brânză, după care unul de roşii, ungi marginile blatului cu ou şi dai din nou tartele la cuptor pentru 10-15 minute. Gata!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre