E un tort cu banane, alune și ciocolată, dar cu blat de biscuiți. Începeți rețeta cu 200 gr de biscuiți. Sfărâmați acești biscuiți (pot fi și fursescuri din supermarketuri) cu ajutorul aparatul de tocat, pe care-l folosiți și la mărunțit legumele.
60 gr unt topit se adaugă peste biscuiții sfărâmați ca o pulbere. Se amestecă bine. Compoziția se pune într-o formă rotundă si se presează bine.
20 gr gelatină se dizolvă în 160 ml de apă.
300 ml de smântână lichidă (33%) se bate cu mixerul. Este această frișcă se pune 200 gr cremă de brânză si se amestecă în continuare. Tot în această compoziție se adaugă 60 ml lapte condensat si se amestecă până la omogenizare.
2 banane se taie felii. Se bagă și ele în compoziție. Se mai adaugă niște biscuiți sau fursescuri rupte cu mâna, se amestecă, apoi se toarnă gelatina dizolvată în apă.
Se obține o cremă ca aceea de vanilie care se toarnă peste blatul de biscuiți pulbere din vasul rotund. Se dă pentru 2 ore la frigider.
Pregătirea cremei de ciocolată
În blender se toacă alune prăjite, cca 120 gr. Nu prea mărunt. Apoi se rupe bucăți o ciocolată pe care o topiți pe baie de aburi. Adăugați 30 ml smântână lichidă și după ce ați înglobat-o, puneți și alunele și amestecați.
Scoateți vasul cu tortul din frigider, desprindeți pereții lui și pregătiți-vă pentru ornare.
Crema de ciocolată cu alunele trebuie să fie doar ușor călduță sau chiar la temperatura camerei. Turnați-o cu un polonic sau cu un ibric peste tort, iar cu o spatulă nivelați frumos, ca să îmbrăcați toată prăjitura. Apoi puteți decora tortul cum vă place. Puteți folosi ciocolată albă rasă, bombonele colorate, felii de mandarină sau orice vă place. Depinde de creativitatea fiecăruia.
După cum ați observat, rețeta nu conține și zahăr pentru că biscuiții, bananele, laptele condensat și chiar ciocolata neagră sunt dulci. Dacă, totuși doriți să fie și mai dulce tortul, îl puteți orna cu frișcă sau fructe confiate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook