Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de citrice „Ombre” cu susul în jos. Iese o adevărată operă de artă

Tort de citrice „Ombre” cu susul în jos. Iese o adevărată operă de artă
Acest tort de citrice este spectaculos prin aspectul său. Nu e greu de preparat, dar îndemânarea vă va fi pusă la încercare pentru a realiza caroiajul în degradeuri de culori.

Ingrediente pentru tort de citriceOmbre” cu susul în jos

Acoperirea cu portocale

-1/4 cană de zahăr granulat

-2 lingurițe cu vârf de zahăr brun

-2 linguri de unt topit

-1 lingură de apă

-1 portocală roșie medie

-1 portocală medie

-1 grapefruit roșu rubiniu mediu

-1 grapefruit mediu normal

-1 lămâie mare

Blat de tort

-1 1/2 cești de făină

-2 linguri de amidon de porumb

-1/2 linguriță de sare

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1/2 linguriță de praf de copt

-3/4 cană lapte (poate fi și vegetal, de soia)

-1/2 ceașcă de ulei de măsline

-1/2 ceașcă de zahăr amestecat cu 2 linguri de coajă de portocală

-1/4 cană de suc de portocale

-2 linguri de compot de mere (sau alt compot) neîndulcit

-2 lingurițe de extract de vanilie

-1/2 linguriță de scorțișoară pudră

-1/2 linguriță de cardamon măcinat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joyce Mrad (@joyfulhomecooking)

Mod de preparare

Tăiați lămâia în felii rotunde (pe lat) groase de maxim 0,5 cm, apoi decupați coaja dând feliilor formă pătrată. Repetați procedura cu restul citricelor. Ideea e să obțineți pătrate de aceeași dimensiune. Aliniați pătratele de citrice tăiate pe o foaie de copt, într-o tavă, într-un singur strat. Dați-le deoparte.

Puneți zahărul granulat, zahărul brun, untul și apa într-o cratiță mică și aduceți la fierbere la foc mediu; fierbeți până când zaharurile se dizolvă. Se toarnă amestecul într-o tavă pătrată cu latura de 20 cm, sau în orice altă tavă dreptunghiulară.

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Începând cu portocalele sângerii și pornind de la colțul din dreapta sus al formei de copt, aliniați strâns bucățile de portocale sângerii una lângă alta, cu colțurile în partea de sus, de jos și pe laterale, astfel încât să aveți un rând de romburi, nu pătrate.

Dacă doriți, puteți să le așezați și ordonat, urmând forma pătrată, însă mergând pe diagonală, ca în video, efectul va fi mai spectaculos. Repetați cu următoarea culoare, și continuați până la lămâi. Ideea e să puneți culorile în ordinea deschiderii culorilor, de la intens la deschis. După ce ați acoperit tava, tăiați în jumătate, triunghiuri, pentru a completa marginile. Dați deoparte.

Amestecați făina, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea împreună într-un bol mare. Într-un castron mai mic, bateți împreună laptele, uleiul, sucul de portocale, zahărul, sosul de mere, vanilia, migdalele și coaja de portocală, până când uleiul este emulsionat.

Adăugați încet ingredientele umede la ingredientele uscate, în timp ce le bateți pe cele două împreună. Turnați aluatul de tort peste feliile de portocale, într-un strat uniform. Coaceți în raftul din mijloc al cuptorului timp de 40 de minute. După ce prăjitura e gata, scoateți din cuptor și răsturnați pe un platou.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre