Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de nucă de cocos, cea mai pufoasă prăjitură

Tort de nucă de cocos, cea mai pufoasă prăjitură
Acest tort este atât de umed și pufos, are exact cantitatea potrivită de aromă de nucă de cocos încât are șansele să devină favoritul vostru, pe tot parcursul anului.

Este foarte simplu de preparat acest tort. Practic, pentru a vă ușura munca, tot ce ați avea nevoie e trei forme detașabile de mărimi egale, în care să coaceți blatul. Dar dacă nu dispuneți de ele, va fi ok și să pregătiți prin metoda clasică: coaceți un blat gros și îl feliați în trei părți egale.

Ingrediente pentru tort de nucă de cocos

3 căni (315 g) de făină de prăjituri cernută

2 lingurițe de praf de copt

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de sare

1 cană (226 g) unt nesărat, la temperatura camerei

1 1/2 cești (300g) de zahăr granulat

5 albușuri mari de ou, la temperatura camerei

1/3 ceașcă (76g) smântână, la temperatura camerei

2 lingurițe de extract de vanilie pur

1 linguriță de extract de nucă de cocos

1 ceașcă (240 ml) lapte de cocos integral conservat, la temperatura camerei

1 cană (78 g) de nucă de cocos îndulcită și mărunțită

Cremă de brânză dulce sau orice cremă doriți

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Ungeți și tapetați trei forme de tort de 15 cm (sau două forme de 20 cm. Apoi bateți împreună făina de prăjituri cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Dați deoparte.

În castronul mixerului vertical prevăzut cu accesoriul cu palete (sau folosind un mixer de mână + un castron mare), bateți untul la viteză mare timp de 2 minute, până când devine ușor și cremos. Adăugați zahărul și bateți la viteză medie-mare timp de 2 minute. Răzuiți castronul și paleta după cum este necesar. Treceți mixerul la nivel mic și adăugați albușurile de ou, unul câte unul. Amestecați până când se combină bine. Adăugați smântâna, vanilia și extractul de nucă de cocos și amestecați timp de un minut la viteză mare.

Adăugați ingredientele uscate deodată și amestecați la viteză mică până când se combină, apoi continuați să amestecați în timp ce adăugați laptele de nucă de cocos din conservă într-un flux lent și constant. Amestecați până la omogenizare, apoi încorporați nuca de cocos mărunțită.

Turnați aluatul uniform în formele de tort pregătite și coaceți-l timp de 35 – 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată. După ce s-a copt, ungeți blaturile cu crema dorită și asamblați. Păstrați puțină pentru decor. Puteți folosi Philadelphia ușor îndulcită și să presărați deasupra fulgi de nucă de cocos.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre