Cea mai simplă prăjitură cu nucă de cocos

Cea mai simplă prăjitură cu nucă de cocos
Atunci când vă este dor de vacanțele exotică, o idee bună e să le rememorați gustativ. O prăjitură cu nucă de cocos e tot ce aveți nevoie pentru a vă simți pe malul oceanului, sub cocotieri.

Această prăjitură de nucă de cocos care se pregătește simplu, într-un singur bol, este super umedă și atât de delicioasă. Perfectă pentru ceaiul sau cafeaua de seară. Este chiar perfectă  pentru cutia cu mâncarea de prânz pentru copiii care merg la școală.

Bogată în vitamine și minerale, dar și grăsimi vegetale, nuca de cocos are numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă majoritatea fructelor au un conținut ridicat de carbohidrați, nucile de cocos furnizează în mare parte grăsimi. De asemenea, nucile de cocos conțin proteine, o serie de minerale importante și cantități mici de vitamine B.

Nucile de cocos sunt deosebit de bogate în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Sunt, de asemenea, bogate în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii, precum și seleniu, un antioxidant important.

Ingrediente pentru prăjitură cu nucă de cocos

2 ouă mari

1 linguriță de vanilie

1 cană de apă

1/2 cană de ulei

1 1/2 cană de nucă de cocos deshidratată (uscată)

1/2 cană de zahăr (se mai adaugă 2-3 linguri de zahăr

dacă îl preferați mai dulce)

1 cană de făină

3/4 cană de lapte praf

(Adăugați lapte integral în loc de apă dacă nu aveți lapte praf)

1 lingură + 1/2 linguriță de praf de copt

Un vârf de cuțit de sare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AYESHA عائشة (@ayeshascooks)

Mod de preparare

Într-un bol, bateți ouăle și vanilia timp de câteva secunde. Adăugați apa și uleiul și bateți până când se combină bine. Adăugați toate ingredientele uscate și amestecați bine până când toate sunt combinate. Se toarnă într-o tavă unsă. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 – 40 de minute. Serviți simplu sau decorați cu nucă de cocos și un strop de lapte condensat. Poftă bună!

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre