Simona Ionescu / Redactor Șef

Tzatziki cu sfeclă roșie. Ai mâncat o dată, nu vei uita niciodată!

Tzatziki cu sfeclă roșie. Ai mâncat o dată, nu vei uita niciodată!
Această rețetă delicioasă de tzatziki folosește iaurt grecesc cremos, sfeclă rasă și castraveți, mărar și lămâie pentru a crea o un amestec uluitor.

Zilele trecute, Rețete și vedete dezvăluia ultima modă printre vedete, și anume dieta purple, în care se consumă doar alimente  care au această culoare. Poate că această dietă vi se pare cam radicală, în ciuda promisiunii că vă poate scăpa în timp record de multe kilograme în  plus. Așa că am găsit o alternativă, mult mai gustoasă și mai hrănitoare.

În plus, această rețetă vă va purta cu gândul direct în vacanțele de vară pe malul Mediteranei. Rețeta de tzatziki cu sfeclă roșie are un gust plăcut de la iaurt și o dulceață subtilă de la sfeclă.

Ingrediente pentru rețeta de tzatziki cu sfeclă roșie

* 400 g sfeclă roșie fiartă

* 1 castravete proaspăt, de mărime medie

* 250 ml iaurt grecesc gros

* 1 cățel de usturoi, zdrobit

* sucul de la o jumătate de lămâie

* 15 g mărar, tocat

* sare și piper  după gust

Mod de preparare

Chiar dacă arată senzațional, de culoare roz, acest preparat se realizează cât se poate de simplu. Tot ce trebuie să faceți e să dați pe răzătoarea mare ingredientele care se pretează la această procedură, iar apoi să amestecați. Răzuiți grosier sfecla și castraveții. Puteți folosi o răzătoare de mână sau una electrică. Ceea ce e de reținut să că trebuie să alegeți dimensiunea mai mare, pentru a putea simți, în sos, consistența vegetalelor incluse.

După ce ați dat pe răzătoare sfecla și castravetele, lăsați-le într-o sită sau într-o strecurătoare să se scurgă de sucul natural, timp de 10 minute. Puteți să apăsați compoziția, pentru a extrage excesul de lichid. În caz contrar, în loc de un sos onctuos, veți obține un fel de ciorbă, care nici pe departe nu va fi așa arătoasă precum originalul tzaziki cu sfeclă roșie.

După ce ați scurs vegetatele, într-un castron, combinați iaurtul, mărarul, usturoiul, sucul de lămâie cu sfecla rasa și castravetele. Se condimentează după gust cu sare și piper. Serviți cu biscuiți sărați sau cu felii de pâine prăjită, calde, pentru o savoare aparte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre